Aceste 9 lecții de viață ale lui Confucius te vor motiva să acționezi: „Nu contează cât de încet mergi, atâta timp cât nu te oprești”

Filosofia marelui gânditor chinez s-a concentrat pe probleme morale, personale și sociale. Confucius a predat regulile relațiilor umane în societate, dreptatea și egalitatea.

Iată 9 lecții de viață strălucitoare ale filozofului Confucius.

1. DOAR CONTINUĂ

Nu contează cât de încet mergi, atâta timp cât nu te oprești. Dacă vei continua pe drumul cel bun, vei ajunge în cele din urmă la destinația dorită. Munca grea trebuie făcută consecvent.

O persoană care atinge succesul este una care rămâne angajată în idee și, în ciuda circumstanțelor, se îndreaptă spre scopul său.

2. PRIETENII TĂI CONTEAZĂ

Nu te împrieteni niciodată cu o persoană care nu este mai bună decât tine.
Prietenii tăi reprezintă profeția viitorului tău. Te îndrepți spre locul în care sunt ei deja.

Acesta este un motiv bun pentru a căuta prieteni care se mișcă în aceeași direcție pe care ați ales-o. Așa că înconjoară-te de oameni cu foc în inimă!

3. LUCRURILE BUNE TREBUIE PLATITE

Ușor de urât și greu de iubit. O mare parte din viața noastră se bazează pe asta. Tot ce este bun este greu de realizat și este mult mai ușor să obții ceva rău.

Acest lucru explică multe. Este mai ușor să urăști, mai ușor să arăți negativitate, mai ușor să te justifici. Dragostea, iertarea și generozitatea necesită o inimă mare, o minte mare și mult efort.

4. ÎNAINTE DE FIECARE AFACERE, TREBUIE SĂ PREGĂTIȚI MAI ÎNTÂI

Așteptările în viață depind de diligență. Un meșter care vrea să-și perfecționeze munca trebuie mai întâi să-și pregătească uneltele.

Succesul depinde de pregătirea anterioară, iar fără o astfel de pregătire, eșecul este neapărat să se întâmple.

Orice ai face în viață, dacă vrei să reușești, trebuie mai întâi să te pregătești. Chiar și cel mai mic noroc poate grăbi drumul către succes.

5. NU E GREȘIT SĂ GREȘEȘTI

Nu este nimic în neregulă cu greșelile tale dacă nu le ții minte. Nu-ți face griji pentru fleacuri. A greși nu este o crimă mare.

Nu lăsa greșelile să-ți strice ziua. Nu lăsa negativitatea să-ți ocupe gândurile. Nu este nimic în neregulă să faci o greșeală!

6. ATENȚIE LA CONSECINȚE

Când ești supărat, gândește-te la consecințe. Amintiți-vă întotdeauna să vă păstrați calmul.

7. AJUSTAȚI-VĂ ACȚIUNILE

Dacă este evident că scopurile nu pot fi atinse, nu ajustați obiectivele, ajustați-vă acțiunile.

Dacă obiectivele tale nu par a fi realizabile în acest an, atunci acum este un moment bun pentru a conveni asupra planului tău pentru a le atinge. Nu lua eșecul ca opțiune, puneți pânzele spre succes și mergi lin spre obiectivul tău.

8. PUTEȚI ÎNVĂȚA DE LA TOȚI

Dacă merg cu alte două persoane, atunci fiecare dintre ei va acționa ca profesorul meu. Voi imita trăsăturile bune ale unuia dintre ei și voi corecta în mine dezavantajele celuilalt.

Poți și trebuie să înveți de la oricine, fie că este vorba despre un escroc sau un sfânt. Fiecare viață este o poveste plină de lecții coapte, care așteaptă a fi colectate.

9. TOTUL SAU NIMIC

Orice ai face în viață, fă-o din toată inima. Orice ai face, fă-o cu dăruire deplină sau nu o fă deloc. Pentru a reuși în viață, îți va cere să dai tot ce ai mai bun și apoi vei trăi fără regrete.