Acest profesor a publicat tema de acasă pentru vară adresată elevilor săi și a devenit faimos în toată lumea

Profesorul italian Cesare Kata dintr-o școala din orașul de litoral Fermo li-a dat elevilor săi pentru vară o temă de acasă compusă din 15 puncte. Probil acesta a fost cel mai bun lucru, pe care l-ar fi putut face pentru ei!

Această temă pentru acasă a adunat mii de like-uri în rețelele de socializare. Iată de ce!

1. Faceți singuri o plimbare pe malul mării în fiecare zi, priviți licăritul razelor pe apă și gândiți-vă la ceea ce vă face fericiți.

2. Încercați să utilizați cuvintele noi, pe care le-am învățat în acest an. Cu cât mai multe veți putea spune, cu atât mai interesant veți putea gândi, iar cu cât mai multe gânduri veți avea, cu atât mai liberi veți fi.

3. Lecturați! Cât de mult puteți. Dar nu pentru că sunteți obligați să o faceți. Citiți, pentru că vara te inspiră să visezi și să te aventurezi, iar cititul este ca un evadare. Citiți, pentru că e cea mai bună formă de revoltă ( pentru un sfat ce anume să citiți, apropiați-vă de mine).

4. Ignorați tot ce vă aduce stări negative și sentimentul de pustietate ( lucruri, situații, oameni). Căutați inspirație și prieteni, care te îmbogățesc, te înțeleg și te apreciază așa cum ești.

5. Dacă simțiți tristețe și frică, nu vă îngrijorați: vara, la fel ca și alte lucruri minunate în viață, îți poate aduce momente de confuzie. Țineți un jurnal și scrieți ceea ce simțiți ( în septembrie vom discuta despre asta, dacă doriți).

6. Dansați și nu vă rușinați de nimic. Oriunde: pe ringul de dans sau singuri în cameră. Vara este un dans, ar fi păcat să nu participați.

7. Mergeți măcar o dată să vedeți răsăritul. Stați în liniște și respirați adânc. Închideți ochii și simțiți recunoștința.

8. Faceți mai mult sport.

9. Dacă ați întâlnit pe cineva care-l placeți, spuneți-i despre asta în cel mai frumos și convingător mod posibil. Nu vă temeți să fiți neînțeleși. Dacă nu va fi așa cum vă doriți, înseamnă că asta e soarta, iar dacă vi se va răspunde cu reciprocitate veți petrece o vară minunată împreună.

10. Recitiți conspectele lecțiilor noastre: comparați ceea ce ați citit cu ceea ce se întâmplă în viața voastră.

11. Fiți la fel de fericiți ca și lumina soarelui și la fel de liberi ca și marea.

12. Vă rog să nu vă certați. Fiți amabili și buni.

13. Vizionați filme bune cu dialoguri profunde, emoționale ( ar fi de dorit în engleză), pentru a vă dezvolta în același timp engleza și capacitatea de a simți și a visa.

14. Vara este magie. În lumina soarelui de dimineață și în serile calde visați cum poate și trebuie să fie viața voastră. Faceți tot posibilul pentru a nu renunța niciodată la acest vis.

15. Fiți cuminți.