9 Trucuri de la Zara, datorită cărora ai o dorință necontrolată de a le cumpăra hainele!

Zara este cel mai mare retailer de îmbrăcăminte din lume. Fondatorul imperiului, Amancio Ortega, a început cu un magazin care vindea articole asemănătoare cu creațiile de designer dar la un preț redus. Astăzi, cifra anuală de afaceri a companiei numără miliarde de dolari. Și toți acești bani îi aducem noi, cumpărătorii.

Te-ai gândit vreodată, ce îi face pe oameni să cumpere haine de la acest brand iar și iar? Analizând strategia de marketing a acestui brand, am găsit câteva trucuri, cu ajutorul cărora magazinele Zara atrag cumpărătorii!

1.Cele mai scumpe lucruri sunt amplasate la intrare

În magazinele Zara, hainele sunt aranjate după prețuri. La intrare se găsesc cele mai scumpe lucruri cu scopul, ca cumpărătorul să se îndrăgostească de ele de la prima vedere. După ideea brandului, tu nu ar trebui să ajungi până la rafturile cu haine mai ieftine. Zara mizează pe deciziile impulsive: ai văzut – ți-a plăcut – ai cumpărat!

2.Hainele, încălțămintea și gențile sunt aranjate special una deasupra celeilalte

În magazinele Zara nu există departamente. Încălțămintea, gențile și accesoriile sunt de găsit în aceeași sală. Nu ești nevoit să te gândești ce fel de pantofi să asortezi cu rochia aleasă. Designerii s-au gândit deja în locul tău.

Desigur, această strategie mizează pe confortul cumpărătorului: economisește timpul și te ajută să te orientezi în mulțimea de tendințe. Dar, în același timp, acesta este un truc: logica cumpărătorului se deconectează, căci pentru tine s-a decis deja. Ți-a rămas doar să achiți.

3.Zara nu are publicitate, dar nu este vorba de economisire

Zara cheltuiește pe publicitate doar 0,3% din profit: din principiu, brandul nu spune lumii cât este de fain, la modă și comod. Totuși, aceasta nu este o scăpare a lor, ci o strategie ideală pentru a cuceri piața (și a-ți goli portofelul).

Zara își investește banii în cataloage și vitrine. Iar cumpărătorul își creează impresia de exclusivitate. Zara mizează pe nevoile oamenilor de a cumpăra ceva special, ceea ce nu are colega, prietena sau vecina.

4.Brandul te influențează subconștient: te face să te simți parte a elitei 

Zara nu își va deschide niciodată un magazin alături de Walmart sau Auchan. Brandul urmărește cu atenție unde sunt amplasate buticurile sale. Punctele de vânzare se deschid doar în centrele comerciale mari sau pe străzile principale ale orașelor.

Atrage atenția: alături de Zara întotdeauna se află vreun magazin de elită. Acolo, hainele sunt stilate și frumoase, dar foarte scumpe. În schimb, în apropiere este Zara, care insuflă cumpărătorului: „Și hainele noastre sunt stilate, iar prețurile sunt mai joase.”

5.Zara special lansează mai multe colecții noi în același sezon

Strategia Zara – moda rapidă, perisabilă. Brandul ne-a schimbat atitudinea față de haine: le cumperi, apoi scapi de ele, ca de pâinea învechită.

Tendințele se schimbă repede, brandul își bucură cumpărătorii cu noi porții de ținute proaspete. Adevărul este că în spatele acestei strategii se ascunde un mare neajuns: Zara produce 450 milioane de articole pe an, și fiecare își va găsi ceva necesar printre ele. Ei ne fac să credem că lucrurile noi ne vor face mai fericiți, mai stilați. Dar dacă nu ne reușește, atunci ne putem întoarce în magazin și să mai cumpărăm ceva.

6.Zara îți poate vinde haina, care nu a fost cumpărată în alte locuri din lume

Hainele Zara călătoresc mai des, decât unii oameni. Totul se datorează faptului, că lucrurile care nu se vând într-un magazin, sunt expediate în altul. Hainele din Europa care nu se întreabă, ajung pe rafturile noastre.

Dacă modelul a ieșit nereușit, atunci acesta este reciclat. Unele detalii ale ținutelor pot căpăta o nouă viață. Zara știe să își economisească banii și nu aruncă lucrurile care nu au fost vândute.

7.Brandul creează un deficit artificial, pentru ca tu să nu pleci fără cumpărături

Zara creează deficitul artificial. Brandul și-a dresat cumpărătorii după modelul „nu vei reuși să cumperi haina acum – nu o vei mai vedea niciodată”. Asta înseamnă că scurta care ți-a plăcut acum câteva zile în urmă poate dispărea de pe rafturi și nu va mai apărea niciodată în vânzare.

8.Ofertele și reducerile au loc după o schemă deosebită

Înainte de a începe sezonul reducerilor (de obicei este luna iulie, august, decembrie, ianuare, februarie), Zara încearcă să vândă cât mai multe lucruri la prețul obișnuit. Magazinul este umplut cu haine din colecțiile trecute, iar modelele mai noi sunt greu de găsit. După câteva zile acestea se vor vinde la un preț mai redus. Așteaptă puțin și nu vei fi nevoit să regreți banii cheltuiți degeaba.

9.Zara are magazine secrete, în care niciodată nu vor fi cumpărători

Așa arată un magazin de testare de la sediul companiei. Dacă ai vizitat magazinele din diferite țări, probabil ai observat că interiorul lor este aproximativ același peste tot. O echipă din 30 de arhitecți gândesc toate mărunțișurile: culorile lămpilor, textura suprafeței podelei, care vor influența pozitiv cumpărătorii.

În magazinele de testare, se selectează experimental înălțimea rafturilor și a cuierelor, mărimile manechinelor și locația casei. Totul se face pentru ca cumpărătorul să se relaxeze și să facă cât mai multe achiziții.

Foștii lucrători de la Zara te sfătuiesc:

-Ca și în majoritatea magazinelor, reducerile în Zara au loc de 3 ori pe an: la sfârșitul verii, înainte de Anul Nou și la sfârșitul iernii.

-Cele mai joase prețuri în sezonul reducerilor le poți găsi în a treia săptămână de reduceri. La început reducerea constituie 20-25%, apoi – 40-50%, iar spre final 70-75%.

-Magazinele își reînnoiesc stocurile în zilele de luni: șansele de a cumpăra o haină mai ieftină și de calitate sunt mai mari la început de săptămână.

-Cele mai joase prețuri în magazinele Zara sunt în Italia, Spania și Portugalia. Pornești într-o călătorie? Vizitează neapărat magazinele Zara în aceste țări!