9 realități ale vieții pe care nicio femeie modernă nu ar trebui să le uite

Multora li se pare că este mai bine să nu ne gândim la cruzimea acestei lumi, pentru că suntem convinși că ar trebui să avem în minte doar gânduri plăcute non-stop, în consonanță cu un val pozitiv. Dar această mentalitate poate fi și dăunătoare. Acest lucru face dificil să vezi și să accepți realitățile vieții însăși. În acest articol, oferim o descriere a acelor adevăruri crude care fac parte din viața noastră și, de asemenea, încercăm să aflăm de ce este necesar să le ținem minte.

1. Trebuie să te dezvolți în continuare
Odată cu vârsta, abilitățile noastre cognitive se slăbesc, memoria și gândirea se deteriorează și suntem obișnuiți să le primim ca ceva normal. Dar oamenii de știință notează că exercițiul constant ajută la menținerea memoriei și a gândirii. Rezolvă probleme de logică, citește, scrie, memoreaza poezii și texte, învață o nouă limbă, orice formă de învățare este ideală pentru a menține creierul în funcțiune. Nici măcar nu vorbim de faptul că lumea se schimbă atât de repede încât nu mai este suficient să fii specialist într-o singură profesie.

2. Alcoolul este cu adevărat rău
Da, chiar și vinul roșu sec, pe care unii oameni îl numesc adesea o sursă de sănătate. Riscul pentru sănătate crește chiar și cu un consum minim de alcool, iar daunele reale din cauza consumului crescut de alcool șterg orice beneficii posibile ale anumitor băuturi alcoolice.

3. Căsătoria nu este obligatorie
Inițial, oamenii trăiau împreună pentru că le creșteau șansele de supraviețuire. Mai târziu – urmând tradițiile sau religia. În plus, ideile despre o bătrânețe în singurătate pentru cei care nu s-au căsătorit sau nu au copii sunt adânc înrădăcinate în societate. Acum omul poate trăi singur. Nu este nimic în neregulă să nu te căsătorești dacă sufletul tău pereche nu a fost găsit. Căsătoria bazată pe principiul „mai bine cu rău decât nimic” are prea puțin de-a face cu fericirea de astăzi.

4. Alegerea este limitată
Antrenorii spun adesea că putem fi oricine ne dorim, iar toate posibilitățile sunt în mâinile noastre. Dar este chiar așa? Desigur, sunt multe profesii pe care nimeni nu și le-ar fi putut imagina înainte, dar nu toate sunt la îndemâna oricui și nu toți avem suficiente aptitudini pentru o anumită profesie, ceea ce este normal. Poți să cauți constant un nou loc de muncă într-un domeniu nou, dar uneori merită să alegi varianta care ți se potrivește, deși nu ideală, pentru că altfel poți deveni un etern student care știe puțin despre toate și, în același timp, nu știe nimic aprofundat.

5. Lumea se schimbă mai repede decât credem
În secolul nostru, lumea se schimbă într-un ritm de zece ori mai rapid decât înainte. Îmbunătățim nu numai tehnologia, ci și societatea însăși, luptăm cu succes cu vechile stereotipuri și dobândim noi credințe. Dar, în plus, baza muncii noastre se schimbă: profesii, locuri de muncă și modalități de a executa totul. Trebuie să recunoști acest lucru și să încerci să fii conștientă de aceste schimbări.

6. Viitorul tău este problema ta
O persoană aflată la apogeul tinereții se gândește puțin la ce se va întâmpla în viitor, iar în societate există întotdeauna aceeași idee despre viitor: mă voi pensiona și copiii mei mă vor ajuta… Dar, în realitate, nimeni nu va avea grijă de noi la bătrânețe mai bine decât noi înșine. Dacă cineva ne va ajuta la bătrânețe, ar fi grozav, dar nu ar trebui să contăm pe atât de mult sprijin în avans. Pregătirea pentru pensionare trebuie făcută din timp: ai grijă de corpul și mintea ta.

7. Aspectul contează
Deși susținem că lumea interioară este principalul lucru, oamenii frumoși arată mai sănătoși și mai atractivi, ceea ce îi ajută mai ușor să își facă prieteni noi, cuvintele lor tind să aibă mai multă valoare și au mai mult succes. Prin urmare, are sens să investești în aspect, iar dacă nu ai norocul să primești darul naturii sub formă de frumusețe, atunci acest lucru ar trebui compensat cu o bună îngrijire de sine, farmec și inteligență.

8. Întotdeauna există cineva mai bun și mai tânăr
Indiferent de ceea ce obținem în viață, întotdeauna va exista cineva care este la fel de bun în ceea ce face sau chiar mai bun. Este imposibil și nu este necesar să concurezi cu întreaga lume; singura persoană pe care trebuie să o învingi azi ești tu cea de ieri.

9. S-ar putea să ne obosim
Ecranele TV și paginile din reviste difuzează imaginea ideală a unei persoane moderne care reușește să meargă la sală înainte de a merge la serviciu și să-și dedice timpul afacerii sale preferate după o zi încărcată. De fapt, nu suntem perfecți și putem să obosim, să ne trezim târziu și chiar să fim leneși.

Poate că nu este foarte plăcut să gândești astfel despre tine, dar dacă ești conștientă de nevoia de a te odihni și de a te relaxa, nu vei simți remușcări de fiecare dată când iei o scurtă pauză.