9 Obiecte interesante care au rămas departe în copilăria noastră!

Aproape pentru fiecare om, copilăria este cea mai frumoasă perioadă, de care îți aminteși cu nostalgie și zâmbet. În timp ce creștem, percepem lumea ca pe ceva obișnuit și suntem tot mai rar surprinși de lucrurile înconjurătoare, dar avem multe amintiri plăcute la care ne putem întotdeauna întoarce.

Unele lucruri din trecutul nostru nu au încetat să apară în vânzare, dar și-au schimbat aspectul. De aceea, dacă îți dorești să răvășești puțin amintirile, o poți face privind aceste jucării și obiecte după care eram înnebuniți în copilărie.

Tamagotchi

Această jucărie a fost inventată de inginerii companiei japoneze Bandai și a apărut pe piață în anul 1996.

În traducere, „tamagotchi” înseamnă „oul – prieten”. O altă variantă a jocului cu animale de companie a apărut la fel în Japonia. Acum poți găsi modele interesante de dimensiuni mai mici, cu ecrane colore și caracteristici noi. Acum poți să nu te îngrijorezi că animalul tău de companie va muri în timp ce dormi, jocul tamagotchi poate fi pus pe pauză.

Pixul multicolor

Astăzi aceste pixuri pot fi găsit cu ușurință în orice magazin, dar nimeni nu le mai utilizează demult. Mai ții minte cât de bucuros erai să ai un astfel de pix?

Cu timpul, lucrurile se îmbunătățesc și acum poți găsi un pix nu doar cu un set de culori de bază, ci un stilou cu 16 milioane – este pixul Cronzy!

Tetris

Este un joc-puzzle în care jucau nu doar copiii, ci și adulții. Tetrisul a fost inventat în anul 1984 de către Alexey Pajitnov.

Jocul a cunoscut o adevărată explozie în țările est-europene, odată cu apariția jocurilor electronice de mână, generând o adevărată isterie și dependență.

Casetele VHS

Ne este greu să ne imaginăm acum, cum înainte oamenii trăiau fără internet, căci acum putem viziona orice clip sau film la un click distanță!

Înainte oamenii așteptau cu nerăbdare filmul preferat, pentru a-l înregistra pe o casetă cu ajutorul unui video recorder. Acum unii chiar colecționează casetele video, iar printre tinerii utilizatori este foarte popular efectul VHS de film vechi. Acesta este creat prin Photoshop pentru a redacta fotografiile.

Dendy

Jucăria preferată a copiilor din anii 1990 era consola de joc Dendy. Aceasta a apărut în vânzare în anul 1992. Copiii care cresc acum înconjurați de diferite dispozitive moderne nu vor înțelege niciodată ce înseamnă să ai un Dendy.

Slinky

Spirala Slinky este o jucărie foarte populară, venită din Statele Unite. Aceasta era de diferite culori, dar cea mai atrăgătoare era cea cu toate culorile curcubeului. A fost inventată în anul 1943 de către Richard James – un inginer marin.

Toți copiii își doreau această jucărie. Aceasta putea fi transferată dintr-o mână în alta, pentru a-ți calma nervii și pentru a asculta sunetul plăcut al inelelor. Diametrul acestora permitea ca jucăria să fie purtată pe încheietura mâinii.

Guma de mestecat „Love is…”

Cei născuți în anii 1990, cu siguranță își amintesc acest gust minunat și stickerele, de dragul cărora și se cumpărau aceste gume…

Cu nerăbdare, desfăceai ambalajul, aruncai guma în gură și, în timp ce te bucurai de gustul ei, citeai ce era scris pe stickerul Love is. Mulți aveau o colecție întreagă de astfel de stickere.

Caiete de amintiri 

Aproape fiecare fetiță avea un caiet de amintiri în școală. Acestea puteau fi create de sine stătător sau puteau fi cumpărate cu întrebările gata. Aceste caiete conțineau întrebări, la care trebuiau să răspundă prietenii și colegii de clasă. De obicei, în ele se scria cu pixuri de diferite culori, paginile erau decorate cu desene sau autocolante. Pe ultima pagină era încleiat un plic pe care scria „Pentru secrete”, fiecare își nota secretul pe un bilețel și îl lăsa în plic.

Telefon fix

Copiii de astăzi pot să nu înțeleagă, de ce ai avea nevoie de un telefon fix în casă, dacă poți suna de pe telefonul mobil în orice colț al lumii!

Este greu de imaginat, dar cândva nu existau telefoane mobile și oamenii se înțelegeau din timp pentru a se întâlni undeva. Nimeni nu putea să sune și să întrebe: „Unde ești?”. Acum telefoanele fixe au devenit practic inutile și sunt utilizate doar în diferite instituții și companii.