9 motive pentru care arătăm mai tineri decât părinții noștri la aceeași vârstă!

Aruncă o privire la albumul tău de absolvire și la fotografiile părinților din liceu: de ce la aceeași vârstă ei arată deja foarte adulți și serioși, iar tu încă foarte tânăr și copilăros? Există mai multe explicații destul de logice pentru asta: umanitatea devine tot mai tânără cu fiecare an ce trece.

Așadar, de ce oamenii de 25 de ani de astăzi arată mult mai tineri decât părinții lor la aceeași vârstă?

Îmbătrânirea biologică încetinește

„În aceste fotografii: mama și eu la aceeași vârstă.”

S-a schimbat nu doar conceptul de îmbătrânire: dacă în urmă cu 150 – 200 de ani, un om de 50 de ani era considerat bătrân, astăzi o astfel de vârstă va fi numită medie. Ai observat că unii oameni la 30 de ani au deja păr cărunt și riduri, iar alții arată încă ca niște adolescenți? Acest lucru se datorează faptului că fiecare persoană are propriul ceas biologic, care rareori coincide cu vârsta reală. Cercetătorii americani au ajuns la concluzia că, în ultimii ani, îmbătrânirea biologică încetinește, motiv pentru care generațiile ulterioare își păstrează mai mult tinerețea.

Oamenii au început să fumeze mai puțin

„Am renunțat la fumat doar cu 3 luni în urmă. Dar iată cum s-a schimbat pielea mea.”

În 2010, una din patru persoane sub vârsta de 24 de ani era dependentă de fumat. În 2015 – deja fiecare a cincea. Conform datelor din 2017, numărul persoanelor care nu au încercat niciodată să fumeze până la 24 de ani a crescut până la 70%.

Treptat, tot mai mulți tineri optează pentru un stil de viață sănătos și au grijă de sănătatea lor. Din moment ce fumatul este unul dintre cele mai nocive obiceiuri pentru viață, este mai ușor să-l abandonezi decât să îți pierzi sănătatea și tinerețea.

Femeile nasc mai târziu, așa că arată mai tinere

„De la stânga la dreapta: bunica, mama și eu la aceeași vârstă.”

Rezultatele studiilor recente demonstrează că, după nașterea unui copil, femeile încep să îmbătrânească mai repede. Motivul nu este doar oboseala constantă și stresul. S-a dovedit că modificările în corpul unei femei după naștere apar la nivel celular.

Viața modernă necesită mai puțin efort

Amintiți-vă cât de greu le-a fost părinților și buneilor noștri când nu existau aspiratoare sau mașini de spălat. Astăzi, treburile gospodărești au devenit mult mai ușoare: hainele se spală în mașina de spălat, vesela în mașina de spălat vasele, iar aspiratorul robot se ocupă de curățenie. Femeile au mai mult timp să se relaxeze și să aibă grijă de ele însele.

Nivelul în domeniul stomatologiei a crescut considerabil 

Între forma feței și starea dinților noștri există o legătură directă: obrajii și buzele se sprijină pe dinți și maxilar, astfel încât absența dinților sau deteriorarea lor afectează forma feței.

Nivelul stomatologic de astăzi permite să fie remediate eventualele defecte cu care părinții noștri erau nevoiți să trăiască. În plus, acum rezultatul muncii stomatologului este mult mai îndelungat.

Au apărut produsele cosmetice cu filtre SPF

Calitatea și sortimentul produselor cosmetice crește în fiecare an, iar îngrijirea corectă și regulată a pielii devine o rutină de zi cu zi pentru majoritatea femeilor. Din moment ce protecția împotriva razelor solare prelungește tinerețea pielii, aspectul femeilor moderne își menține prospețimea mai mult timp.

Mai multe oportunități pentru a obține emoții pozitive

La fel ca și râsul, emoțiile pozitive prelungesc viața și chiar ajută oamenii să facă față bolilor. În plus, persoanele cu o perspectivă pozitivă asupra vieții sunt mai puțin sensibile la stres – care, ca orice boală, ne face să îmbătrânim și să obținem riduri suplimentare.

Tinerii de astăzi au un număr imens de posibilități de a se bucura de viață: pot călători prin lume, pot face ceea ce își doresc și iubesc mai mult, își realizează potențialul creativ, comunică și se împrietenesc cu oameni din întreaga lume.

Tinerii aleg profesii care nu necesită muncă fizică grea

Încă de la școală, tinerii se gândesc la alegerea unei profesii: înțeleg că o specialitate solicitată poate oferi un nivel de viață confortabil. Apar tot mai mulți specialiști în domeniul IT, marketing sau finanțe: muncă ce nu necesită efort fizic și unde există un venit constant. Din moment ce serviciul în birou exclude munca fizică grea și condițiile dăunătoare, o astfel de muncă provoacă mai puține daune organismului.

A scăzut nivelul de responsabilitate

Dacă părinții și bunicii noștri erau nevoiți să aibă grijă de ei de la o vârstă mai fragedă, atunci generațiile următoare rămân mai mult în grija părinților și familiei, adică devin independenți mult mai târziu. Acest lucru se datorează faptului că tineretul de astăzi nu își planifică viața în avans și continuă să fie infantil chiar și după vârsta de 20 de ani.

Ai observat un asemenea fenomen printre cunoscuții sau rudele tale? Cum crezi că vor arăta tinerii de 30 de ani în viitor?