9 alimente pe care le credem dăunătoare, dar nutriționiștii le recomandă

În ultimii ani, tendința unui alimentații sănătoasă și a unei diete echilibrate a devenit din ce în ce mai răspândită, iar regulile sale de bază sunt deja cunoscute de toți. Când intrăm în magazin, știm ce produse sunt utile și care, dimpotrivă, trebuie lăsate pe raft. Cu toate acestea, ca urmare a cercetărilor, s-a dovedit că și alimentele pe care le credem dăunătoare pot fi necesare corpului nostru.

Potrivit nutriționiștilor unele alimente, pe care le credem nesănătoase, ar trebui să fie incluse în cantități mici în alimentația noastră, pentru a îmbunătăți digestia și a întări imunitatea.

Vezi mai jos 9 produse nesănătoase care trebuie consumate.

1.Slănina și untura.

Din cauza conținutului ridicat de colesterol și a conținutului mare de calorii, grăsimile de origine animală sunt incluse automat în categoria produselor nesănătoase. Cu toate acestea, studiile moderne au arătat că grăsimile naturale conțin vitaminele A, E și D, astfel încât nutriționiștii recomandă să consumați câte 20-30 g de slănină sau untură săptămânal. De asemenea, în grăsime este acid arahidonic, care scade colesterolul și întărește sistemul imunitar.

2.Înghețata.

Înghețata conține multe vitamine: A, B, C, D, E și K. Aceasta ajută la prevenirea coagulării sângelui și întărește sistemul osos, deoarece conține minerale precum calciu și fosfor. Deși mulți cred contrariul, specialiștii afirmă că înghețata contribuie, de asemenea, la pierderea în greutate – datorită faptului că organismul nostru arde mai multe calorii atunci când consumăm mâncare rece. Cu toate acestea, acordați atenție faptului că este mai bine să vă delectați cu înghețată care nu conține în exces zahăr sau coloranți.

3.Jeleul și marmelada.

Jeleul și marmelada, care este preparată cu agar-agar, normalizează funcția hepatică și elimină toxinele din organism. De asemenea, aceste delicii asigură organismul cu iod și stimulează creierul.

Urșii de jeleu adorați de copii sunt benefici, atunci când sunt consumați cu moderație. Aceștia ajută la întărirea articulațiilor, la reducerea stresului și la întărirea sistemului imunitar.

4.Laptele condensat.

Laptele condensat, care conține doar lapte și zahăr, este benefic deoarece organismul absoarbe din acest produs calciul de care are nevoie. Laptele condensat, de asemenea, ajută la întărirea țesutului osos și a mușchilor, și îmbunătățește funcția creierului.

5.Sarea.

Orice organism viu are nevoie de sare, deoarece sodiul întărește inima și vasele sangvine, normalizează digestia, distruge infecția și ajută la vindecarea ulcerațiilor mici din stomac.

6.Uleiul de palmier.

Uleiul de palmier este o sursă de vitamina E esențială pentru sănătatea omului, pentru buna funcționare a creierului. Acesta chiar reduce riscul unui accident vascular cerebral. Datorita conținutului ridicat de vitamina A, uleiul de palmier ajuta la îmbunătățirea vederii. Cu toate acestea, medicii recomandă excluderea produselor de cofetărie fabricate pe bază de ulei de palmier și folosirea acestuia doar în salate sau în cereale.

7.Guma de mestecat.

Oamenii de știință americani au dovedit că guma de mestecat accelerează metabolismul și contribuie la pierderea în greutate. Totodată, aceasta ajută la menținerea sănătății dinților: în timpul mestecării, se eliberează saliva care distruge bacteriile dăunătoare și resturile alimentare. Totuși, alegeți o gumă fără zahăr și mestecați-o după masă nu mai mult de 5-10 minute.

8.Pesmeții.

Pesmeții conțin vitamine din grupa B, calciu, fluor și fosfor, precum și o cantitate imensă de fibre, care îmbunătățesc digestia. Mulți nutriționiști recomandă pesmeții chiar și celor care țin dietă. Cu toate acestea, este mai bine să renunți la pesmeții care conțin diverse arome și gusturi.

9.Coca-Cola.

Această băutură carbogazoasă acționează la fel ca sucul gastric și ajută la absorbția rapidă a alimentelor grele. În plus, dacă ești obosit, dar trebuie să lucrezi, bea o cantitate mică de Cola, nu mai mult de 300 ml, aceasta conține multă cofeină și zahăr, ceea ce revigorează și ajută la concentrație.