8 Semne care prevestesc îmbătrânirea unei femei și nu pot fi ascunse!

În țara noastră, femeilor le este foarte frică să îmbătrânească, pentru că aceasta este o amprentă de neșters, o piatră de hotar inevitabilă, care marchează începutul unei noi etape de viață, mai puțin promițătoare. Poți purta haine pentru tineri, poți să apelezi la botox, să îți faci tot felul de intervenții și proceduri, să ascunzi pașaportul în cel mai îndepărtat colț, dar din păcate, există astfel de semne ale bătrâneții, pe care nu le poți ascunde cât nu ai încerca.

1.Ovalul lăsat al feței

Bineînțeles, acum există o mulțime de proceduri pentru a restabili forma feței, dar acțiunea lor este eficientă pentru o perioadă scurtă de timp. La o femeie în vârstă, ovalul feței se lasă în jos, își pierde treptat forma anterioară, devenind neuniform.

2.Ridurile de pe gât

Gâtul este una din primele părți ale corpului care începe să trădeze semnele îmbătrânirii unei femei. Și, de regulă, anume această parte este cea mai dificilă de îngrijit. Femeia poate arăta destul de tânără, dar o privire la gâtul ei va fi suficientă pentru a-ți da seama care este vârsta ei adevărată.

3.Mâinile

Mâinile sunt cartea de vizită a unei femei, după care poți determina cât de îngrijită este ea. De regulă, femeile în vârstă au pielea de pe mâini ridată și aspră. Aceste semne sunt practic imposibile de înlăturat.

4.Starea dinților

Ne place sau nu, dar chiar dacă avem mare grijă de dinții și mergem regulat la stomatolog, dinții unei femei mai în vârstă se deosebesc semnificativ de cei ai unei fete tinere – aceștia au o culoare mai întunecată.

5.Pielea uscată

Cu vârsta, pielea femeii devine mai puțin elastică, pierde din umiditate, astfel devine mai uscată și aspră. În mod deosebit, acest lucru se observă pe față, pentru că tocmai aceasta este expusă la cel mai mare impact al factorilor negativi și temperaturilor externe.

6.Păr lipsit de viață

Încă unul din semnele inevitabile ale îmbătrânirii este starea părului. Acesta pierde o mare parte din nutrienți, elasticitate și strălucire, devenind parcă lipsit de viață. Anume din acest motiv, multe femei în vârstă preferă să poarte tunsori scurte, pentru că sunt mai ușor de întreținut și starea deteriorată a părului este mai puțin vizibilă.

7.Pigmentarea pielii

Atunci când procesele legate de vârstă sunt declanșate în organism, pe pielea femeii apar diferite pete pigmentate, făcând-o neuniformă la culoare. Da, acum există diferite creme care pot minimiza aceste schimbări, dar din păcate, este imposibil să le evităm definitiv, din cauza proceselor interne ireversibile.

8.Excesul de greutate

Le invidiem cu sinceritate pe acele femei norocoase care nu se îngrașă cu vârsta și rămân la fel de subțiri ca și în tinerețe. Din păcate, există doar 0,2% de astfel de femei, dar în cea mai mare parte, pe măsură ce îmbătrânim, toate adăugăm kilograme în plus. Dietele, alimentația moderată și sportul, bineînțeles ajută să ne menținem în formă, dar oricât nu am încerca, nu vom reuși să rămânem la silueta de la 25 de ani.