8 principii ale educației regale care sunt actuale și prezent

Prinți și prințese, duci și ducese. Stilul lor de viață, comportamentul și chiar aspectul fizic sunt rezultatul unei educații speciale orientate spre ideal. Dar, ca și în cazul idealurilor, nu există prescripții clare cu privire la modul de realizare a acesteia. Și totuși, am încercat să descriem 8 principii ale educației regale.

1.Stima de sine

Încă din copilărie, nobilimii i s-a spus că „celor cărora li s-au dat multe, li se va cere mult”. În consecință, copiilor din familii regale mereu li s-a cerut să fie curajoși, cinstiți, educați și să dea dovadă de onoare în toate situațiile vieții.

Există cazuri în care un nobil a promis că dacă se va face vinovat se va împușca și și-a ținut promisiunea, doar pentru ca să-și păstreze onoarea și demnitatea.

2.Curajul

Lașitate nu-și avea locul în familiile regale, astfel încât nobilii au acordat o atenție specială curajului și se credea că fiecare prinț sau prințesă trebuie să fie instruit ca să aibă voință și curaj.

3.Forța fizică și îndemânare

Fiind curajoși și fragili în același timp nu este posibil, astfel că nobililor mereu li sa cerut o pregătire fizică adecvată. În școlile unde învățau copiii din familii regale, pe lângă obiectele de bază, aceștia se ocupau cu înotul, călăritul, canotajul, iar în școlile militare, cerințele pentru elevi erau incomparabil mai stricte.

4.Stăpânirea emoțiilor

Încă din copilărie, nobilii au fost educați că nu-și expună nemulțumirile, lacrimile și emoțiile – acestea sunt dincolo de etichetă, iar un adevărat nobil nu își poate permite să fie laș. În primul rând, nimănui nu îi pasă de problemele tale și nu ar trebui să fie impuse altora. În al doilea rând, păstrarea în secret a adevăratelor emoții, vă protejează de intrigi.

5.Aspect îngrijit

Copii nobilimii trebuiau să arate bine, dar nu pentru a-și demonstra bogăția, ci pentru respectul față de ceilalți!

Este suficient să amintim de romanul Annei Karenina: „Anna era îmbrăcată într-o rochie foarte simplă. Dolly a examinat cu atenție această rochie. Ea știa ce înseamnă și cât de mulți bani costă această simplitate”.

6. Abilitatea de a „plăcea”

Spre deosebire de tendința modernă: „iubiți-mă așa cum sunt”, nobilii încercau cu sinceritate să mulțumească pe toată lumea și nu din considerente de laudă, ci de etichetă. Și în acest caz există un motiv, la urma urmei, de a fi plăcut în societate este o modalitate bună de a vă face traiul în ea ușor pentru dumneavoastră.

Abilitatea de a plăcea a fost o știință întreagă și a început cu cele mai simple formulări: „Bucurați-i pe alții așa cum ați dori să vă trateze pe voi”.

7.Modestia

Modestie nu însemna timiditate, ci o atitudine rezervată față de persoana ta. Un exemplu excelent care ar trebui adoptat și astăzi a fost expus de lordul englez Earl Chesterfield: „Vorbești adesea, dar nu vorbi prea mult timp – chiar dacă nu vă place ceea ce ați spus, cel puțin nu vă veți plictisi pe ascultători”.

8.Discurs relevant și politicos

În ceea ce privește vorbirea, au existat două reguli nerostite. Prima este că un adevărat aristocrat putea să insulte un alt aristocrat, dar numai într-un mod politicos. Aceasta necesită o abilitate specială în cunoașterea limbajului, cunoașterea tuturor clișeelor acceptate de vorbire seculară și formulelor politice.

În al doilea rând, discursul nobilului ar trebui să fie potrivit pentru fiecare grup social în parte, fie este ascultat de țărani, fie de regi.