8 Motive pentru care codașii obțin mai mult succes în viață decât eminenții!

Legătura dintre reușitele școlare și viitor este foarte mediocră, indiferent cât de mult nu ar încerca generațiile să convingă tineretul de necesitatea de a „învăța bine la școală”.

De ce de multe ori, codașii obțin mai mult succes în viață decât eminenții? 

1.Eminentul este omul, pentru care contează foarte mult evaluarea cunoștințelor și abilităților sale

Pentru un copil care învață doar pe note bune – eșecul devine o adevărată dezamăgire în viață. Atât în anii de școală, cât și în viitor.

Codașii sunt mult mai simpli în acest plan: ei își cunosc valoarea, ei nu sunt dependenți de părerile din jur. Lor nu le pasă ce crede societatea.

2.Eminenții sunt pentru sistem, codașii – împotriva acestuia

Eminentul fără prea multe gânduri va lua cărțile în mână și va învăța totul pe de rost, codașul se va gândi dacă are el nevoie de asta.

De regulă, codașii tot nu stau degeaba, ei se ocupă de autodezvoltare, studiază ceea ce îi interesează, și nu doar ceea ce inculde programul de învățământ.

3.Codașii au propriile priorități

Ei nu îi percep pe profesori ca pe mentori. Asta le permite să își găsească calea.

4.Ei au o viziune clară asupra vieții

De regulă, codașii văd mai multă viață reală, decât eminenții, absorbiți de studiere. Ei se orientează mai mult în lume, înțeleg mai ușor problemele de zi cu zi.

5.Codașii sunt oameni calculați

Pentru ei nu contează propriul statut, ci venitul. Ei au intenții mercenare, iar eminenții se rețin cu anii la aceleași posturi de muncă, doar din motiv că a lucra în profesie este o chestiune de onoare.

6.Eminenții au adesea o înaltă stimă de sine.

Codașii sunt mai flexibili în acest plan, ei sunt gata să învețe, întrucât nu se consideră a fi profesioniști.

7.Eminenții sunt mândri de sine și preferă să se „rotească” printre oamenii de felul lor

Codașii nu clasifică oamenii în deștepți și proști, ei îi clasifică în necesari și inutili.

Lor nu le pasă câte facultăți are omul sau onoruri: ei nu se intimidează, nu se simt inferiori și întotdeauna sunt pregătiți pentru o discuție, dacă este în interesul lor.

8.Codașii au un apetit mai mare pentru risc

Ei preferă să riște și să obțină rezultate, iar eminenții așteaptă confluența circumstanțelor, predispunerea stelelor, momentul potrivit.