Adâncitura în cană: 8 lucruri incredibile de destinația cărora nu știai

În viața cotidiană folosim o varietate de lucruri, obiecte și dispozitive, dar uneori nici nu ne imaginăm care le este adevăratul scop și pentru ce au fost create inițial. Astăzi vă vom spune despre opt lucruri pe care o mare parte dintre oameni nu știu cum să le folosească.

1.O adâncitură mică în cană

Această adâncitură nu este la toate ceștile, doar la cele moderne. Și a fost creată pentru ca acestea să fie fixate mai bine în mașina de spălat vesela. Cam naivi sunt inventatorii… nu știu că aproximativ 90% dintre oameni preferă să-și spele cana în chiuvetă.

2.Sertarul de sub cuptorul electric

Probabil că ții tigăi acolo sau alte obiecte. De fapt, acest sertar a fost gândit pentru ca să menții calde preparatele deja pregătite în timp ce altele se coc.

3.Gâtul lung al sticlelor de bere

Te-ai întrebat vreodată de ce sticlele de bere au gâtul lung? Pentru că, în primul rând, este mai comod să apuci sticla de acesta și, în al doilea rând, berea nu se va încălzi de la căldura mâinii, dacă o ții de gât.

4.Săgeată de lângă semnul rezervorului

Când combustibilul este pe terminate, pe panoul de comandă, alături de vitezometru, se aprinde pictograma rezervorului, care ne amintește că trebuie să trecem pe la stația de alimentare. La unele mașini, există, de asemenea, o săgeată intermitentă care indică locul în care este amplasat rezervorul.

5.Bețișorul de la zdrobitorul de usturoi

Acest bețișor a fost creat pentru ca să scoți sâmburii la cireșe și vișine.

6.Pomponul căciulii

Pentru prima dată pompoanele au fost inventate de marinarii francezi, care au cusut aceste accesorii pentru ca să nu se lovească cu capul de punțile joase ale navelor de război.

7.Tăieturi speciale la rucsac

Acestea au fost create pentru turiști și soldați, pentru a fi fixate frânghiile sau carabinele.

8.Dungile de pe pantaloni

Dungile, de fapt, au apărut în urma unei probleme a exportatorilor din secolul al XIX-ea. Odată cu dezvoltarea exporturilor, pentru ca să fie trimise mai multe perechi de pantaloni odată, aceștia era presați, iar din acest motiv au apărut astfel de linii. Și pentru că nu au putut scăpa de ele, au motivat că sunt în vogă.