8 Lucruri, în care copiii sunt mai buni decât adulții! Avem ce învăța de la ei!

Fiecare copil visează să crească mare cât mai curând. Însă, copilul nu știe, ce lume și viață complicată îl așteaptă. Încă mai crezi că adulții reușesc să facă față vieții mai bine, decât copiii? Noi nu suntem de această părere. Și iată de ce!

1.Copiii își găsesc ușor prieteni noi

Cu cât mai mult înaintăm în vârstă, cu atât ne este mai dificil să ne împrietenim cu oameni noi. Desigur, totul depinde de tipul personalității fiecăruia. Dar copiilor le este mai ușor să facă cunoștință cu cineva. De obicei, totul începe cu o simplă frază ,,Salut, eu sunt Ionuț, iar tu cum te numești?”. Deja după câteva minute, cei doi se joacă împreună și împart jucăriile.

Copiilor nu le pasă de statut social, venit, rasă sau naționalitate.

2.Ei învață repede

Nu te-ai gândit niciodată, de ce unii părinți își învață copiii câteva limbi străine încă din fragedă copilărie? Totul e simplu. La o vârstă fragedă este mai ușor să stăpânești diverse abilități, inclusiv memorarea unui număr mare de cuvinte străine.

Copiii sunt deschiși pentru tot ce este nou, de aceea ei învață mai repede, decât adulții.

3.Ei pun întrebări

Cu siguranță, aceste ,,De ce? Pentru ce?” pot fi foarte enervante. Datorită întrebărilor sale, copii fac o mulțime de descoperiri în fiecare zi. Astfel ei cunosc lumea și construiesc lanțuri logice, își îmbogățesc vocabularul și află necunoscutul.

În timp ce adulții își bat capul, căutând răspunsuri la întrebări dificile, copiii adresează o simplă întrebare: ,,De ce?”

4.Ei soluționează mai ușor problemele

Ce s-ar întâmpla, dacă doi copii, care vorbesc limbi diferite, ar rămâne singuri? Cel mai probabil, ei ar găsi limbă comună prin intermediul gesturilor, jocurilor non-verbale și a unor fraze inventate în timpul comunicării. Adulții la rândul lor, ar strânge din umeri, s-ar descuraja și s-ar uita în telefoane, evitând comunicarea.

Copiii soluționează problemele creativ. Ei folosesc metoda încercărilor și a greșelilor.

5.Copiii au o memorie excelentă

Cercetările demonstrează, că amintirile din copilărie se deosebesc de amintirile de la maturitate. Adică, amintirile mature depind de percepție, de aceea, de cele mai multe ori, sunt distorsionate. În timp ce copiii percep doar faptele, fără a le lega de emoții.

Anume din acest motiv, judecătorii i-au în considerație mărturiile copiilor, pentru că aceștia sunt nepărtinitori.

6.Ei nu se tem de refuzuri

Copiii aud cuvântul ,,Nu” mult mai des decât adulții. Totuși acest lucru nu îi oprește. Ei consideră, că dacă își doresc ceva, trebuie să ceară. Uneori o singură dată sau de 70 de ori. Adulții, însă, evită refuzurile. Printre multele răspunsuri negative, totuși va fi și mult așteptatul ,,Da”.

Și asta este o parte din micul lor succes.

7.Ei știu să ierte

Chiar dacă se supără, copiii uită repede motivul indispunerii lor. Chiar dacă se ceartă, copiii se împacă destul de repede. Adulții au multe de învățat de la copii, inclusiv și cum să uite și să ierte greșelile altora.

8.Copiii au o atitudine calmă față de mâncare

Copiii pot lăsa un biscuit început, dacă au simțit că s-au săturat. Dorința de a mânca dispare, și ei fug la joacă. Ei nu sunt deranjați de malnutriție și, cu atât mai mult, de caloriile în plus.

Spre deosebire de adulți, copiii nici nu se gândesc, că trebuie să umbli flămând, pentru a corespunde standardelor de frumusețe.