8 avantaje pe care le au femeile față de bărbați

Noi bărbații iubim femeile pentru că au feţe cu trăsături dulci ca ale copiilor, pentru că merg pe stradă drepte, cu capul sus, cu umerii traşi înapoi, pentru că trec cu un curaj neaşteptat peste toate servitutile anatomiei lor delicate, pentru că fac toate treburile sâcâitoare şi mărunte din casă fără să se laude cu asta şi fără să ceară recunoştinţă, pentru că poartă tot soiul de zdrăngănele pe care şi le asortează la îmbrăcăminte după reguli complicate şi de neînţeles. Acum haideți să vedem prin ce totuși ele sunt mai bune decât bărbații!

1. Femeile învaţă mai bine

Medicii de la “Universitatea din Georgia” au descoperit că femeile sunt mai abile atunci când vine vorba de procesul de învăţare – practic ele au, instinctiv, o abordare mai eficientă care le permite extinderea cunoştinţelor.

Tot ele sunt mai atente, mai flexibile, mai organizate.

2. Au un IQ mai ridicat

Potrivit unui studiu la nivel mondial, coordonat de cercetătorul James Flynn, femeile au un IQ mai mare decât cel al bărbaţilor.

Cei care au fost testaţi erau cetăţeni ai SUA, Europei, statelor Canada, Noua Zeelandă, Argentina, Estonia…

3. Femeile sunt mai ordonate decât bărbaţii

O analiză a profesorilor doctori de la “Universitatea din San Diego” a evidenţiat raportul dintre bărbaţi şi femei, privind modul în care îşi organizează lucrurile: bărbaţii au de la 10 la 20 la sută mai multe bacterii în spaţiile de lucru.

Adică, conform atitudinii de la birou, dar şi de acasă, bărbaţii sunt mai puţin igienici.

4. Sunt mai pricepute la manipularea stresului

Femeile se panichează, în general, înaintea unui examen sau a unui interviu, în momentul real dovedind o mai mare capacitate de autocontrol şi de management al stresului decât coechipierii lor, bărbaţii.

5. Femeile devin din ce în ce mai sexy

De-a lungul evoluţiei, femeile s-au schimbat, fizic, în sens pozitiv, în timp ce bărbaţii au rămas aproape la fel.

Adică, de-a lungul deceniilor, femeile au născut fete tot mai frumoase, dezvoltându-se conceptul de sexy, atrăgător.

6. Vorbesc mai mult despre problemele lor

Mai mult de 50% dintre femei au uşurinţa de a vorbi cu prietenii sau cu psihologul despre problemele care le preocupă, spre deosebire de 29% dintre bărbaţi care fac acelaşi lucru.

7. Mănâncă mai sănătos

Un sondaj la care au participat peste 14.000 de persoane alese aleator – organizat de membrii Universităţii din Minnesota – a arătat că femeile aleg mult mai des decât bărbaţii alimentele sănătoase.

Dincolo de o uşoară dependenţă de ciocolată, femeile nu sunt atât de pofticioase atunci când vine vorba de pizza, carnea roşie, fast-food.

8. Femeile sunt mai buni manageri

Din acest punct de vedere, există o controversă încă nelămurită: pe de o parte, cei care susţin că femeile sunt manageri mai eficienţi decât bărbaţii prin prisma faptului că sunt: mai buni ascultători, mentori mai profunzi, cu îndemânare mai mare atunci când au mai multe responsabilităţi deodată şi cei care, prin multiple exemple, atestă contrariu.

Putem spune, cu siguranţă, că economia din prezent, preponderentă pe bază de servicii, le avantajează pe femei pentru că ele sunt mai motivate şi mai abile în a stârni pasiune printre angajaţi.

Femeile investesc cu mai mare iscusinţă pentru că sunt şi mult mai precaute, dar când trebuie şi mai curajoase în comparaţie cu omologii lor masculini