7 semne că subconștientul tău vrea să îți spună ceva

Subconștientul nostru comunică constant cu noi. Mai mult, înțelegând aceste mesaje și învățând lecția oferită, putem crește și depăși toate temerile și complexele noastre interioare, ceea ce ne oferă posibilitatea de a ne dezvălui potențialul interior.

Știai că subconștientul nostru comunică cu noi? Este important doar să observi din timp semnele necesare și vei înțelege ce vrea să-ți spună. Psihicul nostru este atât de plin de mistere încât nici măcar oamenii de știință nu-i pot afla toate secretele. În același timp, gândurile și dorințele noastre cele mai interioare se găsesc în subconștientul nostru.

Cheia subconștientului

De multe ori suntem conștienți doar de gândurile care sunt la suprafață, fără să realizăm că suntem mânați de ceva adânc în interiorul nostru. Uneori, subconștientul se face simțit prin diverse evenimente, ne împinge la anumite acțiuni și ne forțează să schimbăm cursul destinului nostru.

Cum să nu ratezi și, cel mai important, cum să recunoști aceste semne ale subconștientului?

1. Puterea intuiției

De multe ori ni se pare că intuiția este un fel de forță mistică care ne ghidează pe calea cea bună. De fapt, intuiția nu este altceva decât ultimul cuvânt al subconștientului nostru, care a făcut concluzii pe baza informațiilor primite.

Când înțelegi intuitiv ceva, pur și simplu traduci semnalele pe care le trimite subconștientul tău. Deși ți se pare că indiciu de intuiție a apărut de nicăieri, dar asta doar pentru că nu erai conștient de toată munca care se desfășoară mai adânc în psihicul tău.

Multe dintre deciziile noastre sunt luate subconștient, fără prea multă gândire. Când instinctul ne spune ceva, înseamnă că subconștientul nostru necesită confirmare din partea conștiinței noastre.

Adesea, acest lucru se întâmplă într-o situație în care un eveniment ne poate afecta grav viața sau există un conflict între diferite zone ale creierului nostru.

2. Gânduri aleatorii

Ai mers vreodată pe stradă și dintr-o dată ți-ai amintit de prietenul tău din copilărie? Sau ai început brusc să te gândești să înveți să joci șah în timp ce ești ocupat cu lucruri importante la serviciu?

Imaginația noastră nu încetează niciodată să funcționeze, dar de cele mai multe ori nu ne gândim prea mult la gândurile care ne trec prin minte în timpul zilei pentru că nu ne afectează emoțional. Cu toate acestea, din când în când, gândurile întâmplătoare par să pătrundă în acest flux continuu și să ne atragă atenția.

Uneori, aceste gânduri nu sunt de mare importanță, însă, dacă sunt persistente, atunci cel mai probabil încearcă să ne transmită ceva. Cel mai adesea, acesta este un sentiment ascuns pe care îl suprimi sau o dorință de a face ceva sau de a vedea pe cineva.

Pentru a înțelege dacă un gând întâmplător are vreo semnificație, acordă atenție emoțiilor tale. Ești indiferent la gând sau te atinge emoțional? Dacă te atinge emoțional, întreabă-te ce încearcă să-ți spună gândul.

3. Visele

Când ne culcăm, conștiința noastră se odihnește. Încetăm să mai gândim în mod conștient, nu răspundem la stimuli externi și intrăm într-o stare de repaus.

Anticii considerau visele ca fiind viziuni trimise de sus. Ei credeau că, dacă vezi vise recurente în fiecare zi, atunci un înger păzitor încearcă să te contacteze pentru a te avertiza cu privire la evenimentele viitoare.

Acum știm că în somn, subconștientul nostru încearcă să transmită semnale pe care continuăm să le ignorăm. Când suntem conștienți, adesea nu acordăm atenție micilor indicii și, prin urmare, subconștientul încearcă să ni le transmită în vise.

Pot fi dorințe neîmplinite sau un avertisment despre sănătatea ta. Subconștientul încearcă pur și simplu să te facă conștient de ceea ce trebuie să acorzi atenție la nivel emoțional sau fizic. Nu ignora aceste semnale.

4. Simptome fizice

Visele nu sunt singura modalitate prin care mintea noastră subconștientă încearcă să comunice cu noi. Uneori corpul nostru devine un canal pentru semnalele noastre cele mai profunde.

Gândește-te doar: respirăm, digerăm alimente, livrăm nutrienți fiecărei celule din corpul nostru, facem mișcări – toate acestea acționează autonom, fără control conștient.

Intestinele noastre sunt deosebit de susceptibile la orice fluctuații ale stării noastre mentale, iar orice defecțiuni în activitatea lor pot indica probleme emoționale pe care nu le poți rezolva.
Pielea este, de asemenea, o oglindă a subconștientului nostru, reacționează cu acnee, erupții cutanate și pete la disconfort intern și iritație.

Când ai aceste simptome, subconștientul tău vrea să fii atent la stresul pe care îl trăiești, astfel încât să poți lua măsuri pentru a-l elimina.

5. Durerea

După cum știi, orice durere este înrădăcinată în starea noastră mentală generală. Durerea care apare în diferite părți ale corpului nostru poate indica probleme emoționale și mentale, cu care nu vreai să te ciocnești față în față.

Prin urmare, orice modificare a funcțiilor corpului poartă un mesaj din subconștientul nostru. Acestea pot include dureri cronice de spate, dureri de cap, balonare, dureri de gât și de umăr, oboseală și anxietate.

De exemplu, durerea de genunchi indică încăpățânare și lipsă de flexibilitate, precum și temeri interne.
Problemele gingivale reflectă adesea indecizia ta, în timp ce durerile de spate vorbesc despre frica de viitor.
Durerile de cap și de gât sunt adesea cauzate de stres, confuzie interioară și congestie, deși în mod conștient te poți simți calm și echilibrat.

Desigur, nu toate simptomele își au originea în subconștient. Adesea sunt asociate cu probleme structurale ale mușchilor, nervilor și oaselor. Cu toate acestea, uneori apar disconfort și senzații neplăcute chiar și atunci când nu ai boli concomitente. Când se întâmplă așa ceva, sursa probabilă a stării tale este o tulburare mintală subiacentă.

6. Oboseală și căscat

Când ți se pare că ești distrus fizic, psihicul tău joacă un rol important în asta. Oboseala și epuizarea, chiar dacă dormi suficient, sunt un semn că unele lucruri au nevoie de atenția ta.

Adesea, când ne simțim obosiți și căscăm constant, vrem să evităm problemele și experiențele dureroase din viața noastră. În cele din urmă, acest lucru duce la epuizare emoțională și mentală până la punctul în care nicio odihnă nu ne ajută.

Astfel, subconștientul tău încearcă să-ți spună că trebuie să rezolvi niște probleme foarte importante. Mai mult, lucrează din greu pentru a găsi soluția pentru tine, care te face să te simți lipsit de energie. Ia măsuri cu ceea ce te deranjează și îți vei recăpăta forțele.

7. Lipsa liberului arbitru

Ai avut vreodată stare în care doreai să faci ceva, dar nu aveai suficientă voință pentru a face asta? Liberul arbitru poate fi explicat ca starea mentală necesară pentru a-ți îndeplini cele mai profunde dorințe.

De fapt, dorința singură nu este suficientă și nu te va conduce să-ți împlinești visul. Liberul arbitru este cel care ne conduce aspirațiile și dorințele. Când vrei să devii cineva sau să creezi ceva, ai nevoie de un liber arbitru puternic pentru a-ți duce la îndeplinire planul.

Prin urmare, atunci când ți se pare că nu faci ceva din proprie voință, subconștientul tău încearcă să ajungă la tine, astfel încât să ai grijă de sănătatea ta mintală.