7 semne că prietena ta este invidioasă pe tine

Cum să înțelegi că cineva te invidiază? Dacă este doar vecina sau o rudă îndepărtată, atunci te poți împăca cumva cu acest fapt, dar dacă este cineva foarte apropiat, de exemplu, cea mai bună prietenă? Atunci, poate, ar trebui să stai cât mai departe de ea, dar mai întâi trebuie să afli dacă invidia o “macină” cu adevărat. Îți vom spune în acest articol cum să faci acest lucru.

7 semne că prietena ta este invidioasă pe tine

Îți amintești cum bunicile și mamele noastre spuneau că nu se poate să te lauzi, pentru că nu este frumos și poți fi deocheat. Generația noastră nu mai crede în aceste cuvinte. Dar totuși, nu suntem lipsiți de bun simț: cineva se va bucura de succesele tale, în timp ce cineva nu este capabil de astfel de sentimente, iar succesele altora îi provoacă furie, invidie și iritare.

Prietenele sunt cele cărora ne împărtășim cel mai adesea toate experiențele, dar printre ele poate fi și o persoană cu adevărat invidioasă. O prietenă invidioasă experimentează lupte interne și dureri emoționale la fel de multe ca și durerea fizică. Ea va încerca, desigur, să ascundă emoțiile negative, dar următoarele semne ascunse indică invidie! Iată la ce să fii atentă:

1. Fetelor invidioase le place să concureze și să treacă atenția de la tine la ele însăși.

2. Dacă îi spui celei mai bune prietene despre succes sau o promovare la locul de muncă, iar ea începe imediat să vorbească despre propriile ei realizări ca răspuns, asta înseamnă că prietenei tale îi este frică că propriile realizări se vor estompa pe fundalul realizărilor tale și începe să demonstreze că și ea merită ceva. Și aceasta, sută la sută, indică invidia incipientă.

3. O prietenă invidioasă vorbește mereu urât despre oameni, nu îi este rușine să arunce cu noroi în toți cei din jur. Poate spune cu ușurință că cineva este prost sau urât. O astfel de fată va fi indignată pentru că un vecin are un telefon nou sau o haină scumpă și va discuta despre vedetele care au obținut succes. Dacă există astfel de prietene în mediul tău, atunci știi că este plină literalmente de calități negative și este copleșită de invidie.

4. Prietena care nu-ți apreciază niciodată realizările este cu siguranță invidioasă pe tine. Dacă îi spui că visul tău s-a împlinit (de exemplu, ai cumpărat un apartament), iar ea începe să spună că locuința este fie mică, fie incomodă, fie este într-o zonă nepotrivită, atunci în mod clar nu este fericită pentru tine.

5. Dacă cea mai bună prietenă a ta nu se bucură niciodată de succesul tău, dar vorbește entuziasmat despre probleme și eșecuri, atunci ea este invidioasă pe tine.

6. Femeile invidioase iubesc să bârfească și sunt fericite să asculte bârfe recente. Nu le place de cei care sunt mai inteligenți, mai bogați, mai tineri sau mai buni decât ele însele.

7. Sunt femei cărora le place să ofere sfaturi în stânga și-n dreapta, deși nimeni nu le-a cerut asta. Aceasta este una dintre manifestările invidiei.