7 obiceiuri bune care o să-ți schimbe viața în 2019

Începutul unui nou an este ocazie potrivită pentru a-ți schimba viața. Noi îți propunem să-ți formezi noi obiceiuri, care te vor face mai fericită.

1. Începe-ți ziua cu gimnastică

Cele mai potrivite ar fi exercițiile de yoga. Începe de la cele mai simple și care crezi că le vei putea face fără probleme. Găsește pe internet un set de exerciții pentru începători și vei vedea cum ziua ta va fi mult mai frumoasă și plină de energie.

2. Păstrează vestimentația în poziție verticală

Depozitarea verticală este unul dintre principiile de bază ale unei case ordonate. Această metodă te va ajuta să economisești spațiul și să găsești mai ușor ceea de ce ai nevoie. Caută mai multe informații despre metoda japoneză prin care să faci ordine în casă.

3. Spală fața cu ulei hidrofil

Uleiul hidrofil este grăsimea care se dizolvă în apă, ea este bazată pe uleiuri naturale sau sintetice. Este suficient să-l aplici pe pielea uscată, să masezi câteva minute și apoi să clătești cu apă curată. Acesta are efect purificator și hrănitor. Astfel nu va mai fi nevoie să aplici o cremă după.

4. Folosește un cărucior pentru cumpărături

Acest obicei are cel puțin două avantaje importante: cu el poți cumpăra o grămadă de produse care cântăresc mult și pe care nu va fi nevoie să le duci în mână și datorită lui vei proteja mediul înconjurător, pentru că nu va mai trebui să cumperi pungi din plastic de la magazin. Nu te teme că vei părea caraghioasă purtându-l, în țările europene acestea sunt purtate de oamenii de toate vârstele.

5. Economisește, folosind corect mașina de spălat

Spălatul corect te poate ajuta să economisești energie, apă și detergent. Îți recomandăm să dai preferință temperaturii de 30 de grade și să umpli mașina cu haine în proporție de 70-80%. Dacă hainele sunt prea murdare, ca să se curețe la această temperatură, elimină mai întâi petele și doar după asta spală-le în mașină.

6. Curăță memoria telefonului pentru ca acesta să funcționeze mai bine

Cred că ai observat că peste o perioadă smartphone-ul tău începe să funcționeze mai lent. Cel mai probabil e din cauza că memoria este prea încărcată. Elimină file-urile inutile sau găsește alternative de păstrare. De exemplu, poți stoca fotografiile în „Google Foto”.

7. Prepară cafeaua acasă

E comod să bei cafeaua pe drum la serviciu sau s-o procuri de lângă oficiu și s-o savurezi la birou. Acest obicei te poate costa foarte mult. Cafeaua cumpărată în oraș este destul de scumpă, de aceea ar fi bine s-o prepari acasă și s-o iai cu tine la muncă.