7 Mituri absurde despre sănătate! E timpul să nu mai crezi în ele!

Multe reguli ce țin de sănătate, sunt pur și simplu niște mituri. E timpul să le cunoști și să nu mai crezi în ele!

Toxinele sunt eliminate prin transpirație

Glandele sudoripare nu sunt legate cu alte sisteme ale corpului nostru, astfel încât acestea nu pot elimina toxinele. Transpirația este doar o metodă de reglare a temperaturii corpului. Secreția eliminată de glandele sudoripare nu este nimic altceva decât apă, săruri și electroliți.

Părul și unghiile continuă să crească după ce inima se oprește

Probabil, fiecare a auzit de acest mit. Dar nu este mai mult decât o speculație. Motivul constă în faptul că, după deces, pielea își pierde umiditatea, fapt pentru care noi considerăm că părul și unghiile continuă să crească.

Guma de mestecat înghițită rămâne în stomac și nu se digeră timp de ani de zile

Guma de mestecat constă din îndulcitori, arome, agenți de înmuiere și bază neasimilată. Însă asta nu înseamnă că aceasta nu poate fi digerată de câtre organism.

Bărbieritul mărește viteza de creștere și grosimea firului de păr

Este doar o iluzie. Atunci când părul crește, vârfurile sunt înguste. După ce a fost ras, firul de păr devine mai dur, motiv pentru care pare mai gros. Grosimea părului este determinată după rădăcină, care se află sub piele. Nu lăsa acest mit să te forțeze să te abții de la bărbierit.

Șamponul și balsamul îți pot schimba vârfurile de păr

Firele de păr conțin celule moarte de proteină. Anume din acest motiv părul nu poate fi restabilit în general. Șamponul și balsamul îl pot face puțin mai mătăsos, dar este o îmbunătățire temporară. Pentru a soluționa problema vârfurilor deteriorate trebuie să le tai.

Trosnitul degetelor poate provoca artrită 

Atunci când îți trosnești încheieturile degetelor, nu îți faci niciun rău. Auzi clicuri, deoarece în acel moment spațiul dintre articulații este mărit, iar în lichid se formează bule gazoase. Zgomotul apare când bulele sunt sparte, iar lichidul sinovidal înlocuiește imediat spațiul.

Antibioticele tratează răceala

Acest lucru pare evident, dar antibioticele tratează numai infecțiile bacteriene, nu și cele virale. Răceala este o infecție virală.