7 lucruri uimitoare care ți se vor întâmpla atunci când vei învăța o altă limbă

Vei putea să te înțelegi mai bine pe tine însuți și să înveți cum să iei deciziile corecte cu viteza fulgerului.

Oamenii găsesc cu ușurință scuze de ce nu vor să învețe o nouă limbă. De exemplu:

“Nu am deloc timp.”

“Cu siguranță voi începe să învăț, dar puțin mai târziu, de îndată ce această perioadă stresantă din viața mea se va termina.”

“Am învățat limba cu mult timp în urmă și am uitat-o ​​deja. Dar dacă va fi nevoie, voi învăța din nou…”

Este posibil ca astfel de gânduri să se învârtească în mintea ta. Exact aceleași gânduri le aveau și acei oameni care totuși au găsit ocazia să învețe și vorbesc deja fluent o nouă limbă.

De fapt, a-ți rezerva timp pentru educație este același lucru cu a-ți găsi o oră liberă pentru a alerga sau a merge la sală. Totul ține de priorități. Cel mai dificil lucru este să înțelegi singur de ce ai nevoie de o a doua limbă, ce îți va oferi ea. Se vorbește puțin despre asta, dar iată ce se va întâmpla cu tine când vei învăța o limbă străină.

1. Vei lua decizii mai inteligente și mai rapide
Învățarea unei limbi noi îi face pe oameni să gândească mai rațional și în special, să tindem spre soluții financiare mai profitabile.

Acest efect a fost descoperit de psihologi de la Universitatea din Chicago. În studiul lor, oamenii de știință au descoperit că atunci când oamenii au ocazia să evalueze ideile și propunerile comerciale în termeni de limbi străine, încep să gândească mai puțin emoțional. Prin urmare, ei nu urmăresc un profit de moment (adesea imaginar), ci se bazează mai mult pe logică și analiză.

De asemenea, vei lua mai rapid deciziile. Este o chestiune de antrenament. Când înveți o limbă, va trebui să îți amintești și să determini în fiecare zi ce înseamnă acest sau acel cuvânt, în ce context poate fi folosit, cum să compui corect o propoziție. Vei dobândi experiență în decizii echilibrate instant și nu vei mai avea frică de ele.

2. Vei extinde posibilitățile unei cariere prospere
Chiar dacă tocmai ai început să înveți o limbă străină, acest lucru va demonstra angajatorului că ești pregătit și dorești să te dezvolți. Puțin mai târziu, când nivelul tău de competență lingvistică poate fi evaluat pe o scară general acceptată, vei avea ocazia să scrii această abilitate în CV-ul tău și vei aplica pentru poziții mai promițătoare.

3. Vei deveni un interlocutor mai interesant
Învățarea unei limbi străine te obligă cumva să te cufunzi într-o nouă cultură. În dialoguri simple, povești de bază sau videoclipuri, vei afla despre stilul de viață, obiceiurile, tradițiile, interesele, nivelurile de venit și educația oamenilor din țările a căror limbă o înveți. Astfel îți lărgești orizonturile. Drept urmare, vei deține întotdeauna informații interesante pe care le poți împărtăși altora.

4. Vei începe să ai o experiență de călătorie complet nouă
O țară nouă nu sunt doar hoteluri, obiective turistice, restaurante. De îndată ce bariera lingvistică este coborâtă, ți se va deschide o lume complet diferită. Capacitatea de a citi semne, nume de străzi, indicatoare și de a înțelege despre ce vorbește barmanul cu un client la o cafenea locală îți va oferi posibilitatea de a vedea și de a învăța mult mai mult decât obține un turist clasic.

În plus, datorită limbii, vei putea face noi cunoștințe în fiecare călătorie. Și, ca rezultat, creezi o rețea globală de prieteni din diferite țări, iar informațiile primite de la ei îți vor face imaginea despre lume mai completă.

5. Îți va fi mai ușor să înveți a treia, a patra și a cincea limbă
Învățarea primei limbi străine este cel mai greu lucru. În plus, pe baza experienței și a înțelegerii ce metode de învățare sunt eficiente în cazul tău, poți repeta cu ușurință același proces.

6. Îți vei întări memoria și vei începe să gândești mai rațional
Psihologii compară adesea creierul cu un mușchi. Așa cum antrenamentul sportiv întărește mușchii, exercițiile de memorare, scrierea propozițiilor, înțelegerea ce și cum se spune, antrenează materia cenușie.

Cu exerciții regulate, foarte curând vei observa cum ți-a fost antrenată memoria și cât de ușor a devenit să-ți formulezi gândurile.

7. Vei fi mai bine conectat la rădăcinile tale și la tine însuți
Cufundarea într-o cultură străină face involuntar o persoană să o compare cu a sa. Aceasta înseamnă că trezește interesul pentru propriile rădăcini și moștenire: „De ce la ei este așa, dar la noi este diferit? Ce cauzează aceste diferențe? Acest lucru este bun pentru ei – dar ce este unic la noi? În general, ce ne-a făcut atât de diferiți?”

Conștientizarea unde, în ce cultură trăiești, ce mediu te-a modelat ca persoană este, de asemenea, cheia pentru a te înțelege pe tine însuți, motivele și acțiunile tale. Deci, învățarea unei noi limbi poate fi văzută ca un pas către tine.