7 Greșeli ale tinereții, care îți pot face viața mai bună!

În general, greșelile sunt mult mai importante decât victoriile. Aceasta se referă atât la viața profesională, cât și la cea personală. Unele decizii pot avea consecințe negative, însă în perspectivă acestea îți pot schimba viața în mod pozitiv.

1.Să schimbi multe posturi de muncă

Pe de o parte, schimbarea frecventă a posturilor de muncă poate cauza suspiciuni din partea viitorilor angajatori. Pe de altă parte, ce e rău într-o căutare constantă a unui loc mai bun? Experiența acumulată în diferite domenii, companii și orientări diferite, mai devreme sau mai târziu, îți va fi de folos – la un nou post de muncă sau în crearea propriei afaceri.

2.Să intri într-o confruntare deschisă

Să inițiezi primul un conflict nu e bine. Însă, e cu totul altă treabă dacă o persoană își demonstrează deschis ostilitatea, fapt ce pune în pericol cariera ta sau munca în echipă. Nu e cazul să taci și să rabzi sau să începi un „război rece”. Încearcă să soluționezi problema în mod inteligent și sincer, vorbește deschis despre lucrurile care te deranjează. Desigur, ai putea suferi unele probleme financiare sau ai putea pierde un prieten bun, dar în schimb conștiința ta va fi curată, iar respectul de sine constituie baza unei personalități armonioase.

3.Să obții o educație, de care nu vei avea nevoie (după părerea ta)

Chiar dacă în timpul studiilor sau după absolvire ai realizat, că te interesează cu totul alt domeniu, și în loc de încă un manager sau economist ai putea fi un florist sau regizor, acesta nu este un motiv să ai regrete. Cunoștințele nu sunt niciodată de prisos. În general, principalul lucru care ar trebui să fie predat la universitate este de a extrage informația necesară în mod independent, de a o analiza și de a o putea aplica. Anume această abilitate va fi indispensabilă în continuarea auto-educației, dacă vei decide brusc să schimbi domeniul de activitate. Cu ea, vei putea învăța totul singur.

4.Să împrumuți bani oamenilor iresponsabili

„Prostia financiară poate fi utilă” – mulți consultanți consideră așa. După ce te-ai fript, pierzând o sumă mare de bani pe mâna oamenilor iresponsabili, care nu au de gând să îți întoarcă datoria, vei avea o atitudine mai sceptică pe viitor. Astfel, vei învăța să refuzi oamenii care nu îți insuflă încredere.

5.Să îți urmezi ambițiile

Unii prieteni sau oameni apropiați pot considera că i-ai trădat, ai pus propriile interese mai presus decât necesitățile celor dragi. Ține minte că numai tu ești creatorul fericirii tale. Acțiunile tale îi pot respinge pe unii oameni, dar dacă le pasă de tine, în cele din urmă te vor ierta și vor înțelege că încerci să-ți faci viața mai bună.

6.Să te îndrăgostești de persoana nepotrivită

Greșelile și eșecurile în dragoste au o mulțime de neajunsuri, cu toate acestea, făcându-le în mai multe relații de scurtă durată, vei reuși să înțelegi cum trebuie să fie omul de lângă tine. Știind cu fermitate ce cauți, în cele din urmă vei găsi cu siguranță pe cineva cu care să-ți petreci restul vieții.

7.Întotdeauna să îți dorești mai mult

Nu trebuie să îți ceri scuze pentru faptul că întotdeauna îți dorești mai mult. Această aspriație este una firească pentru oamenii motivați și hotărâți: ajungând în vârf, îți dai seama că a fost doar unul dintre vârfurile lanțului muntos. Da, începuturile tale se pot transforma în eșecuri, și ce dacă? Este mai bine decât să nu încerci deloc și la sfârșitul vieții să realizezi, că timpul este pierdut pentru totdeauna.