7 adevăruri psihologice care te vor face mai puternic

În fiecare zi ieșim la un fel de bătălie. Și aceasta este o luptă cu tine însuți. Avem scopuri, obiective, realizări pe care încercăm să le atingem cu asalt. Înțeleptul spunea că, succesul se măsoară nu prin bani și realizări, ci prin nivelul problemelor pe care o persoană este capabilă să le rezolve.

Cât de sceptic nu ai fi, dar în cărțile psihologice poți găsi lucruri utile, ce ar putea să te ajute în viață. Psihologii spun lucruri aparent simple, dar pline de sens profund. Din anumite motive vrem să auzim ceva sacru, dar reacționăm cu scepticism la „adevărurile simple”. Și degeaba! Majoritatea dintre noi nu au răbdarea să practice astfel de lucruri.

Cum să devii mai puternic și să-ți simplifici viața?

1. Încetează să fii inițiatorul conversației. Odată ce nu le mai scrii la oameni, vei vedea cui într-adevăr îi pasă de tine.

2. Fiecare persoană își pune propriile interese deasupra tuturor celorlalți.

3. Nu poți mulțumi pe toată lumea.

4. Lumea nu-ți datorează absolut nimic.

5. Întotdeauna vei găsi o scuză.

6. Ești caracterizat de acțiunile tale, nu de gândurile tale.

7. Nimeni nu va veni să te salveze din propria ta viață.

Unele dintre aceste afirmații sună crud, dar ăsta e adevărul. Doar tu ești stăpânul vieții tale, nimeni nu va lua deciziile în locul tău și nimeni nu-ți va trăi visele.

Cel mai bine este să trăiești aici și acum. Provocările care apar din când în când sunt un test al dorinței noastre de a ne schimba. Cel mai rău lucru pe care îl poți face este să ignori situația sau să amâni în elaborarea soluțiilor. Concentrează-ți energia asupra momentului prezent.

Albert Einstein a spus odată: „Nu ar trebui să urmărești obiective care sunt ușor de atins. Trebuie să-ți dezvolți un instinct pentru ceea ce abia se poate realiza prin cele mai mari eforturi”.