5 sfaturi pe care nu le-aș da nimănui, dar care mie mi-au schimbat viața

Aceste sfaturi nu se oferă oamenilor buni, prietenilor și celor cărora le vrei binele. Acestea sunt niște sfaturi despre care poți vorbi doar ca despre o experiență proprie. Nu-ți recomand să faci așa, dar iată ce-am făcut eu și mi-a schimbat viața radical.

1. Renunță la echipamentul de siguranță și sari!

Sari fără nicio siguranță de pe stânca vechilor experiențe în una cu totul nouă și înoată neîncetat până la mal. Uimitor, dar anume lipsa siguranței îți dă puteri.

Desigur, nu trebuie să sari de pe stâncă pe pământul gol, trebuie să știi unde vrei să ajungi, să înțelegi încotro se îndreaptă fluxul apei. Dacă nu știi unde vrei să ajungi, este prea devreme să sari.

Eu am renunțat la două locuri de muncă care mă făceau nefericită, ca să-mi dezvolt propriul blog. A fost greu, a fost riscant, dar acum vă scriu din junglă și voi citiți asta. Cred că am reușit!

2. Cumpără ceva irațional de pe ultimii bani sau ceva scump într-un moment nepotrivit

Aceasta este metoda mea de a scoate tensiunea din relația cu banii. Această relație este ca și cea cu oamenii. Nevroticul financiar care mereu se teme de prea puțini bani sau de prea mulți bani seamănă cu omul care vrea obsesiv iubire, dar de care toți fug. Banii, la fel ca și alte aspecte ale vieții necesită spontanietate, joc, asta permite ca banii să fie câștigați, fără ca să fie pierduți nervi.

Atunci când avem o atitudine mai lejeră față de lucruri, atunci ele ni se dau mai ușor.

3. Schimbă decorațiunile

Mutatul în sine nu schimbă nimic. Vă spun din propria experiență, mi-am schimbat locul de trai de 5 ori, am călătorit mult, dar nu a ajutat nimic până nu mi-am schimbat eu atitudinea. Nu merită să pleci undeva doar pentru că acolo va fi mai bine, nu este așa, tu vei fi același și lumea din jurul tău va fi la fel, dacă nu te vei schimba tu. Vezi lumea din jurul tău așa cum vrei tu și atunci vei reuși.

4. Închiriază casa care-ți place în locul potrivit

Una frumoasă, modernă, comodă, ca să fie totul aproape. Eu am ales să stau în centrul unui megapolis atunci când nu-mi permiteam chiria și prietenii îmi spuneau că nu am nevoie de un apartament atât de scump, oricum lucrez acasă.

Eu cred că atmosfera ne formează, ne influențează conștiința. O să vă spun un singur lucru simplu și banal: „Ca să trăiești bine, trebuie să trăiești bine!”

5. Strică și construiește, nu reconstrui, nu înfrumuseța

Eu văd deseori oameni care vor schimbări, dar care nu sunt gata să le facă.

Să presupunem că ai moștenit un apartament cu o odaie de la bunica, undeva într-un sector obișnuit dintr-un oraș. Faci reparație, poate chiar strici pereți, schimbi proiectul, te consulți cu un designer ca s-o faci așa cum vrei tu… dar… recunoaște că acest apartament cu o odaie nu va putea fi niciodată casa cu trei niveluri pe insulele Bahamas. Înțelegeți la ce mă refer?

Așa se întâmplă și în viață. Trebuie să facem diferență între îmbunătățirea situației și schimbarea ei.

Contruiește-te din nou, nu te corecta. Pentru asta trebuie să distrugi totul: fostele convingeri, vechiul loc de trai, aspectul exterior ș.a. Doar începând totul de la zero poți construi viața la care ai visat.