5 sfaturi de încredere pentru oamenii care au frica de a fi liberi

Vreau să fii fericită!

Atât de rar auzim asta la adresa noastră. Trebuie să merităm constant ceva, să dovedim ceva cuiva, uneori să călcăm peste orgoliul nostru, să ne adaptăm și să ne mulțumim cu puțin.

Zi de zi, depășim noi curse cu obstacole, ne suprimăm emoțiile undeva, înghițim sentimente, amânăm lucrurile preferate pentru mai târziu. Și totuși nu simțim fericire. Și nu simțim acea libertate despre care se scrie în cărți, se povestește în filme, se raportează pe rețelele de socializare.

O femeie care nu se simte liberă – este una care s-a înlănțuit cu mii de cadre, credințe, toate acestea impuse „pentru că așa trebuie să fie”, a fixat noțiuni stupide despre vârstă și propriile capacități.

Universul este o întindere vastă, este ceva incredibil și necunoscut, magic, minunat, atractiv și grozav.

O femeie este un univers mic, care este creat după imaginea și asemănarea unuia mare. Și când o femeie se închide brusc, încetează să mai fie un mic univers, atunci ea se pune într-o cușcă cu propriile mâini. Ea nu mai există. Acum este ostatică a circumstanțelor: capriciile copiilor, îndemnul părinților, tot felul de obligații de muncă, datorii conjugale și un ocean plin  de tot ceea ce pune capăt în sfârșit cuvântului „libertate”.

Principalul lucru este că toată lumea ar trebui să se simtă bine și nimeni să nu fie jignit, să nu spună ceva neplăcut și să nu reproșeze.

Acum este foarte important să înțelegeți un lucru:

A FI LIBER ESTE FOARTE DIFICIL. ACEASTA ESTE CEA MAI GREA MUNCĂ!

Cel mai dificil, dar cel mai plin de satisfacții și cel mai bine plătit job.
De aceea, mulți oameni aleg să fie în sclavia condiționată a cuiva (urmează ordine, dau din cap, rămân tăcuți în privința dorințelor lor, încearcă ceva și se testează pentru rezistență), pentru că nu vor să-și arate propria libertate.

Cunoașteți cazuri în care oamenii ies din închisoare și apoi caută în mod deliberat o scuză pentru a se întoarce acolo? Chiar se întâmplă asta. Pentru că le este mai ușor să trăiască după un anumit sistem, un set de reguli și un teritoriu limitat, unde totul este clar, ajustat, înțeles și familiar. Le este greu să fie liberi, acolo unde trebuie să se încadreze, să nu încalce granițele altora și, în același timp, să lupte pentru interesele lor, să nu le fie frică să fie diferiți de alții, și multe altele.

La fel și femeile: mii de femei se tem să părăsească o persoană pe care nu o mai iubesc, pentru că a fi liber este înfricoșător și nimic nu este clar. Și pentru asta există o sută de argumente pentru a nu face un pas.

Mii de femei se tem să se îmbrace așa cum își doresc. Pentru că este înfricoșător să lucrezi la propria ta libertate și dorința de a face ceea ce își doresc. Căci este înfricoșător că vor începe să le condamne că vârsta nu este potrivită, că un anumit de lucru nu se va potrivi în regulile societății.

Mii de femei, în loc să se iubească și să devină libere în manifestările lor, să se scoată din zona de confort și să fie doar ele însele, aleg să se inhibe.

În loc să lucrați la libertatea voastră, care vă va deschide toate darurile și binecuvântările Universului, vă va permite să simțiți o ușurință și să primiți toate darurile pregătite de calea reală a vieții. Mulți oameni aleg sp cadă din ce în ce mai adânc în acest întuneric în fiecare zi. Închizându-vă din ce în ce mai strâns într-o cușcă.

Libertatea este o muncă grea. Pentru a fi liber, trebuie să-ți construiești treptat puterea interioară.

Prin urmare, ne spun în mod constant tuturor: lucrează pentru tine, ai grijă de tine, bazează-te pe tine.

Numai așa vei magnetiza ceea ce se presupune că este pentru tine, ceea ce este exact al tău, ceea ce poți îndura cu calm, să iubești cu adevărat și să te bucuri cu adevărat de asta și nu te vei forța să fii fericit și să fii recunoscător.

Numai în acest fel gândurile tale vor deveni ușoare, iar spațiul – generos.

Numai așa poți simți acea libertate atunci când nu este înfricoșătoare, nu este înghesuită, nici ofensatoare, nici tristă și nici singură.

Și nu este vorba deloc de faptul că o astfel de femeie va fi mereu singură. Cei cărora le este frică să recunoască elementarul o pot spune.

Chiar și cu trei copii, o mulțime de lucruri de făcut și cu obligații, poți fi liber.

Aceasta este o stare internă. Este blândă, confortabilă, liniștitoare, nu împovărează viața, nu are gânduri obositoare. Îți permite să iubești viața, să accepți tot ce este aproape și în interior, cu dragoste și zâmbet.

Pentru toate acestea nu este lucru impus sau forțat, ci este ceea ce ai visat tu însuți. Acesta este ceea ce ai venit pe cont propriu. Aceștia sunt cei care au venit special la tine, și nu la o imagine fictivă. Aceștia sunt cei care sunt capabili să înțeleagă, să respecte, să te susțină, să te asculte, dacă este cazul, să te lase în pace. Acesta este ceea ce vă aduce plăcere. Ești tot tu și universul tău.

O femeie liberă vede lumea într-un mod complet diferit. Este uimitoare pentru ea, imensă, amabilă, și nu o cușcă în care există doar probleme continue, greutăți și nimic bun.

Universul protejează o femeie liberă. Pentru că universul nu tolerează minciuna. Universul îi iubește în special pe cei cărora nu le este frică să lucreze la propria fericire, care nu-și transferă responsabilitatea asupra altora, care nu se transformă într-un sclav al societății.
Principala activitate asupra libertății este să vă permiteți să vă recunoașteți propriile greșeli. Iar calea spre libertate trebuie începută chiar acum, în aceste condiții, cu acest mediu.

Când ți-ai abandonat hobby-ul, dar ai pus totul pe seama angajării și îngrijirii familiei tale?

În ce circumstanțe ți-ai băgat în cap că tu nu poți face asta sau asta?

Cine sunt aceste fashioniste care să-ți spună cum să trăiești corect, unde să mergi, cu cine să comunici, unde să lucrezi, ce să faci și cum să te îmbraci?

Fă-ți curaj și notează pe o foaie de hârtie o listă de lucruri urâte care se fac împotriva ta și a propriei tale libertăți. Și apoi notează toți pașii posibili pe care deja poți să îi faci pentru a elimina această nedreptate.

-Nu-ți fie teamă să afli dintr-o dată că nimeni nu te deranjează cu adevărat să fii liber.

-Un alt lucru este că tu însuți te-ai împins într-o cușcă dintr-un motiv oarecare… Și pentru ce? Care este beneficiul de a fi în ea? Poate îți pare rău pentru tine? Poate că este convenabil să nu intri în ceva nou? Poate că este convenabil să nu ai grijă de tine și să câștigi kilograme în plus? Poate că este convenabil să-i învinovățim pe alții pentru ceea ce la vremea aceea nu aveam curajul să facem?

Meditați asupra acestor întrebări și lasă un comentariu cu ce lucruri ai rămas după ce ai citit acest articol!