5 motive pentru care obiceiul de a plânge nu este o slăbiciune, ci un semn al unei persoane puternice

Cea mai comună emoție, fericirea este, printre altele, un semn de încredere, siguranță și succes. Chiar dacă trebuie să „simulăm până reușim”, ni s-a spus că exprimarea fericirii este o modalitate sigură de a câștiga prieteni.

Frica este poate cea mai comună emoție, deoarece toată lumea a simțit-o într-o măsură sau alta. Cu toții ne era frică de ceva chiar și înainte: să pierdem un loc de muncă, să ni se refuze iubirea.

Rareori binevenită, furia este o altă emoție pe care mulți dintre noi o trăim aproape zilnic.

Cu toate acestea, tristețea este o emoție specială. Manifestările ei externe – fața tristă și plânsul – sunt considerate semne de slăbiciune și nesiguranță.

Iată câteva motive pentru care o persoană plângăcioasă este mai puternică mental

1. Nu se teme de emoțiile sale
Dacă ai fi copleșit de bucurie, ți-ai ascunde zâmbetul? Dacă ai avea o zi groaznică la serviciu, nu ai fi supărat?

Dacă ești trist, de ce să nu plângi? Oamenii care ignoră tristețea se privează de un aspect important al vieții. Tristețea sau plânsul nu este un semn de slăbiciune, este un semn că ești o persoană și trăiești sentimente care depășesc ceea ce ți se spune, este ceva normal să le arăți în public.

2. Înțelege proprietățile vindecătoare ale lacrimilor
Canalele lacrimale eliberează mintea și corpul de stres, anxietate, durere și frustrare. Curăță sufletul, îmbogățesc mintea și induc “pielea de găină”, acționând ca o chiuvetă pentru acumularea de emoții negative care rezultă din stres.

Proprietățile vindecătoare ale lacrimilor se manifestă nu numai în lacrimi de tristețe, ci și în lacrimi de fericire. În orice caz, ai de-a face cu emoții puternice. Permiterea acestei emoții extreme să fie susținută și să rămână în corp poate fi foarte periculos, atât fizic, cât și psihic.

Lacrimile sunt benefice deoarece eliberează toxine, ajută la îmbunătățirea vederii și pot ucide 90 până la 95% din toate bacteriile în doar 5 până la 10 minute.

3. Știe cât de vindecător poate fi plânsul
Cercetări psihologice recente au arătat că plânsul stimulează creierul nostru să elibereze endorfine, hormonii fericirii, care acționează și ca analgezice naturale. Plânsul scade și nivelul de mangan, o substanță chimică care, atunci când este în exces, poate irita creierul și corpul.

Chiar dacă problema poate să nu dispară după ce „o plângi”, nu există nicio îndoială că plânsul îți permite să scapi complet de emoțiile rele, chiar dacă pentru puțin timp. Acest lucru ne permite să gândim mai clar la problemă și să nu fim atât de copleșiți.

4. Nu-i pasă ce cred alții
Plânsul este stigmatizat atât de bărbați, cât și de femei. Dacă ea plânge, atunci este „instabilă” sau, cel mai probabil, are nevoie de atenția celorlalți. Dacă el plânge, atunci este „slab” sau „nu suficient de curajos”. Toate aceste etichete încurajează ambele sexe să ascundă tristețea și dorința de a plânge.

Cei care își permit să fie triști în public nu sunt doar curajoși, ci și activiști într-o societate mai sănătoasă din punct de vedere emoțional.

5. Îi încurajează pe alții să nu se teamă de sentimentele lor
Când ne permitem să simțim durere, încurajăm și alți oameni să ne fie alături. Să știi că nu ești singur în a gândi, a simți sau chiar a acționa într-un anumit fel este o eliberare emoțională și, în cazuri extreme, salvează vieți.

Cei care acceptă tristețea când se uită în ochii lor le permit altora să facă același lucru. Este dăunător să ascunzi emoțiile și să le acumulezi înăuntru. Întrucât tristețea are asocieri negative, de multe ori nu apelăm la cineva care are dificultăți, pentru că nu ne este neapărat frică de acea persoană, ci chiar de momentul de suferință profundă.

Prin urmare, plânsul nu trebuie luat ca un semn de slăbiciune, ci ca un semn al forței interioare și al atenției.