5 motive pentru care oamenii puternici lasă răzbunarea pe seama karmei

Ți-a înfipt un cuțit în spate „cel mai bun prieten”, ai fost înșelat de partener sau te-a trădat o persoană dragă? Majoritatea oamenilor în asemenea situații cred că trebuie să se răzbune, însă răzbunarea, fie ea și justificată, nu este cea mai bună opțiune. Cel mai bine e să faci un pas lateral și să lași karma să-și facă treaba.

Chiar dacă crezi sau nu în asta, n-o să poți nega faptul că în această lume există o forță care pune mai devreme sau mai târziu lucrurile la locul lor. Așadar, iată 5 motive care te vor face să renunți la gândul răzbunării.

1. Răzbunarea nu te va face să te simți mai bine

O să te simți bine o clipă, dar acest moment nu va șterge amintirile despre ceea ce ți s-a întâmplat. Mustrările de conștiință și mila pentru persoana pe care te-ai răzbunat te va face să te simți prost o perioadă mult mai îndelungată. Lasă karma să facă treaba murdară în locul tău.

2. Răzbunarea îți poate aduce necazuri

Să presupunem că îți surprinzi iubitul cu alta în mașina sa scumpă, în acel moment îți vine să-i zgârii mașina, să-i strici parbrizul sau să faci ceva și mai rău. În această stare însă tu nu vei fi capabilă să analizezi consecințele faptelor tale. Nu trebuie să-ți murdărești palmele. Karma va avea grijă ca mașina iubitului să fie lovită în intersecție de o altă mașină sau ca să se strice singură în drum spre o întâlnire importantă.

3. Nu poți să te răzbuni pe toți

Dacă ne vom răzbuna pe fiecare persoană ce ne-a supărat, vom pierde o mare parte din viață pe asta. Este o irosire de timp! O persoană puternică știe când trebuie să plece, chiar dacă îi este greu să facă asta. Și ea mai știe că tot răul pe care l-a făcut cineva i se va întoarce.

4. Ți se poate întoarce bumerangul

Poate mai bine să nu faci niciun rău, chiar dacă e vorba de răzbunare, pentru că bumerangul va reveni la tine. Oamenii puternici știu că chiar dacă ispita de a se răzbuna este foarte mare, nu merită să înmulțim energia negativă în lume.

5. Cea mai bună răzbunare este succesul tău

Invidia îl va distruge pe cel ce te-a supărat. Iar necazurile și trădările îți vor da forțe să reușești mai multe ca până acum. Concentrează-te pe ceea ce ai de făcut și lasă-i pe dușmani în voia sorții.