5 motive ca să arunci lucrurile vechi. E mai necesar decât crezi!

Lucrurile vechi, de care nu mai ai nevoie, îți afectează viața mai mult decât crezi. Încearcă să scapi de ele și vezi cum totul se schimbă spre bine. Iată 5 motive să faci asta!

1. Există legea bogăției – pentru ca să vină ceva nou, trebuie să scapi de ceva vechi. Altfel Universul sau Cel de Sus ( spune-i cum vrei) nu vede loc pentru ca să-ți trimită ceva nou.

2. Chinezii au un proverb foarte înțelept: „Vechiul nu va pleca, noul nu va veni”.

3. Potrivit regulilor feng shui, lucrurile vechi, gunoiul nu lasă energia vieții să circule liber prin casă. Din această cauză nu putem vorbi despre schimbări în viață sau despre lucruri noi.

4. Încă o concluzie importantă: atunci când îmbrăcăm un lucru vechi sau ne stropim cu un parfum pe care nu l-am folosit demult sau auzim o melodie de cândva – ne întoarcem în trecut.

E un fel de „ancoră” emoțională. Lucrurile vechi se asociază cu anumite amintiri care se reproduc automat în contactul cu ancora.

Problema  constă nu doar în faptul că apar emoțiile, dar în aceea că revin și gândurile vechi, iar acestea sunt foarte periculoase, pentru că gândurile ne formează viața. În rezultat, noi ne formăm viața cu gânduri vechi și primim altceva decât ceea ce dorim.

5. Atunci când ne ținem de lucrurile vechi cu gândul: „Și dacă n-o să am bani ca să-mi cumpăr ceva nou în loc, nu voi mai avea asta niciodată?” noi gândim la fel ca cei săraci și primim astfel sărăcia.

Atunci când aruncăm lucrurile împăcați cu gândul: „O să cumpăr altul sau Universul îmi va da ceva mai bun” noi gândim ca cei bogați și primim bogăția.

Fiecare dintre noi are lucruri pe care le poate arunca sau dona. Dacă oferi cuiva lucrurile tale, spală-le și aranjează-le așa încât să nu rămână energia ta pe ele.

Scapă de ceea ce nu ai folosit 2 ani sau ți-a părut rău să arunci. Fă loc pentru ceva nou în viața ta!