5 legi ale vieții care funcționează oricând și oriunde

Fiecare dintre noi s-a confruntat cu aceste legi cel puțin o dată în viață. Vezi care sunt acestea.

1. Legea lui Murphy: „Dacă ceva poate să meargă prost, va merge prost”.

Cu alte cuvinte, dacă există șansa ca situația să se termine cu ceva rău, așa se va termina. Și această situație va fi cu siguranță cea mai proastă dintre toate pe care ți le poți imagina.

2. Legea lui Parkinson: „Munca se extinde pentru a umple timpul alocat îndeplinirii ei”.

De exemplu, ești capabil să îndeplineștii o anumită sarcină într-o singură zi, dar decizi să îi dedici o săptămână întreagă. Drept urmare, petreci întreaga săptămână făcând această sarcină.

3. Legea lui Gumperson: „Probabilitatea ca un fapt să se întâmple este invers proporţională cu dezirabilitatea lui”.

Această lege poate fi explicată printr-un exemplu simplu: Ai adormit și te grăbești să ajungi mai repede la serviciu. Cu cât te grăbești mai mult, cu atât mai multe obstacole apar în calea ta: autobuzul întârzie sau se strică, chemi un taxi și rămâi blocat în ambuteiaj, iar drept urmare trebuie să mergi pe jos o parte din drum și așa mai departe.

Dar atunci când doar te plimbi, fără să te grăbești, autobuzele trec unul după altul, nu sunt ambuteiaje, iar dacă te hotărăști să mergi undeva, vei ajunge la destinație chiar mai devreme decât te așteptai.

4. Legea lui Ettore: „Coada de alături se mișcă mereu mai repede”.

Și nu contează că sunt doar câțiva oameni în fața ta cu doar câteva produse în mână, iar la coada de alături sunt de două ori mai mulți oameni și toți au cărucioarele pline cu produse.

Fie casa se blochează, fie cumpărătorul din fața ta face scandal în legătură cu faptul că prețul de pe etichetă nu se potrivește cu cel de pe cec și cere rambursarea.

5. Legea căutării: „Trebuie să începi căutarea din locul cel mai nepotrivit”

Dacă ești absolut sigur că telecomanda TV nu poate fi în dulapul cu haine, uită-te acolo – este posibil să fie anume în acel loc.

Astfel de legi reflectă o imagine destul de pesimistă a lumii – când, în conformitate cu gândurile negative, nu te aștepți la nimic bun de la viață.

Dar de îndată ce vei lucra la convingerile tale și vei începe să ai mai multă încredere în Univers, aceste legi din jurul tău se vor schimba în noi legi – recunoștință, bucurie, noroc și fericire!