5 înțelepciuni japoneze care vor îmbunătăți fiecare zi din viața ta!

Pentru a-ți trăi viața fericit, trebuie să te aranjezi corect.

Adesea ne cufundăm în treburi de rutină, fără să observăm cât de multe se întâmplă fără implicarea noastră directă. Aceste proverbe japoneze scurte, dar foarte înțelepte te vor ghida și vor aduce mai multă claritate în viața ta.

Totul începe cu cunoaștere. Ideile potrivite ne permit să gândim corect, prin urmare acțiunile noastre devin demne.

Despre comunicarea cu oamenii

Importanța cercului social nu poate fi supraapreciată. Dar poate fi subestimat impactul pe care mediul îl are asupra noastră – tot timpul!

Psihologii repetă în continuu despre importanța oamenilor care ne înconjoară. De exemplu, obiceiurile care ne determină să gândim, să reacționăm și să acționăm aproape 90% din timpul zilei depind foarte mult de oamenii din jurul nostru.

„Apa ia forma vasului în care a fost turnată. O persoană ia binele sau răul din mediul său.”

Să presupunem că ești într-o echipă nouă. Nu vei observa cum obiceiurile altora încep să intre încet în viața ta. Calitățile oamenilor cât pozitive, atât și negative se transmit rapid altora.

„Este mai bine să fii dușmanul unei persoane bune, decât prietenul unei persoane rele.”

Este foarte util să vă amintiți întotdeauna acest proverb și să nu vă apropiați de oameni răi și invidioși. Fiecare dintre noi îl influențează pe cel cu care este în contact strâns. Prietenia, afacerile comune și comunicarea frecventă creează baza unei relații în care oamenii sunt capabili să influențeze un partener.

Protejați-vă și uitați-vă mereu la cine se află în mediul dvs., care sunt motivele, aspirațiile, atitudinea lor față de lume și oameni.

Despre fericirea familiei

„Soțul și soția ar trebui să fie ca o mână și ochii: când mâna doare, ochii plâng, iar când ochii plâng, mâinile le șterg lacrimile.”

Dacă fiecare familie s-ar conduce după acest principiu – ar fi mai puține certuri, neînțelegeri și pretenții reciproce. Prin crearea unei familii, doi oameni își combină viața într-un întreg. Familia devine acel spațiu retras, intim, în care înțelegerea, iertarea și sprijinul devin lucrurile principale.

Fără de care nu va exista o relație frumoasă într-un cuplu? Mulți vor răspunde – fără dragoste. Dar „dragostea” în timpul nostru este adesea confundată cu pasiunea, cu dorința de a poseda sau de a primi plăcere de la partener. La urma urmei, un bărbat primește plăcere atunci când o cină delicioasă și fierbinte îl așteaptă acasă, iar o femeie se bucură de atenția și grija bărbatului de lângă ea.

Fără ce nu va exista fericire în familie? Fără compasiune și fără dorința de a vedea lângă tine o persoană fericită.

Înțelepciunea japoneză ne amintește de acest lucru. Un soț și o soție ar trebui să-și îndrepte atenția, bunătatea și grija către partenerul său.

Despre cum să depășești obstacolele

Următoarea frază poate deveni cu ușurință un credo de viață:

„Nimeni nu se împiedică în timp ce stă întins în pat.”

De fiecare dată când te confrunți cu un eșec, reamintește-ți: există o singură șansă să nu te împiedici niciodată. Și această șansă este să stai în pat în totală inactivitate. În orice alt caz, greșelile sunt inevitabile!

Un al doilea gând bun despre asta este:

„Fă ce poți, iar restul, bazează-te pe soartă.”

De fiecare dată, vizând orice afacere, merită să încercăm să facem tot ce ne stă în putere. Fii sincer cu tine însuți și nu cere fapte – acest lucru va duce doar la epuizare și dezamăgire.

Este mult mai bine să-ți stabilești obiective și să faci tot posibilul, fiind pregătit pentru orice rezultat. Lasă restul în voia sorții.

Despre cum trebuie să procedați

Îndoiala și indecizia la momentul nepotrivit vă pot influența decizia și vă pot împiedica complet toate planurile.

Amintiți-vă aceste cuvinte:

„După ce te-ai gândit – hotărăște-te, dar când te hotărăști – nu te gândi.”

Înainte de a face o acțiune, trebuie să analizezi totul în detaliu. Dar când te-ai gândit la toate, trebuie să renunți la orice îndoială.

Luați aminte: mai întâi gândiți-vă, apoi luați o decizie și apoi acționați cu încredere, fără a privi înapoi!