5 greșeli de îngrijire a părului pe care le fac femeile

Puține femei sunt mulțumite de părul pe care-l au. Fie e prea subțire, e lipsit de volum, e pufos, e neascultător, e deteriorat și tot așa. Știi foarte bine că n-a fost întotdeauna așa, poate ai făcut tu ceva greșit, că părul tău nu mai este la fel de lucios și sănătos ca altădată? Stiliștii îți arată unde greșești.

1. Nu-ți piepteni corect părul

Perierea incorectă a părului zi de zi poate duce la o deteriorare serioasă. De exemplu, părul umed se descurcă foarte greu, de aceea nu-l pieptăna imediat ce ai ieșit din baie. Firele umede sunt cele mai fragile.

Peria întinde firele de păr și chiar le poate rupe, iar pieptenele cu dinți deși smulge părul cu tot cu folicul.

Mai bine alege un pieptene cu dinți rari, prevăzut special pentru părul umed și începe să-l piepteni de jos în sus, adică să descurci mai întâi vârfurile și să te apropii treptat spre rădăcini.

2. Nu te speli corect pe cap

Întâi de toate trebuie să știi că spălatul părului depinde de tipul și lungimea lui. Trebuie să ții cont de faptul că părul subțire se deteriorează mai repede. Începe spălatul părului cu apă caldă. Temperatura ajută la deschiderea cuticulei și contribuie la curățarea mai eficientă.

Dacă ai părul mai jos de umeri, aplică pe vârfuri un pic de balsam. Acestea sunt cele mai fragile părți al părului, iar asta le va proteja de procesul de spălare. Șamponul se aplică doar la rădăcină. Mișcările degetelor nu vor fi circulare, pentru că deteriorează, ci pe verticală. După cei vei clăti bine părul, aplică din nou balsam de la jumătatea firelor în jos. La final vei clăti părul cu apă rece, ea îi va reda un plus de strălucire.

3. Nu ștergi corect părul

Frecarea părului cu prosopul este o greșeală foarte mare. Astfel noi deteriorăm cuticulele și stratul exterior al fiecărui fir de păr. Folosește prosopul pentru a tampona sau a masa ușor părul până ce acesta absoarbe apa în surplus.

4. Nu usuci părul corect cu foenul

Evită pe cât poți temperatura maximă a foenului, ea distruge firul de păr dacă este folosită regulat. Împarte părul pe șuvițe, așa se va usca mai repede și va fi mai puțin expus la căldură.

Pentru ca părul să se aranjeze bine, folosește o perie rotundă cu păr de mistreț. Spre deosebire de cele din plastic, aceasta nu se înfierbântă foarte repede și netezește foarte bine părul.

5. Nu folosești corect placa sau ondulatorul

În primul rând, ai grijă ca acestea să aibă la exterior un strat de protecție. Acesta o să-ți mențină părul sănătos mai mult timp. La părul natural poate fi utilizată o temperatură de până la 400 de grade. Părul vopsit sau cărunt necesită o temperatură minimă, pentru că evident, cu cât e mai mare temperatura cu atât mai mare este dauna adusă părului.