5 argumente convingătoare de la Ilon Mask care explică de ce învăţământul actual este “inutil”

Angajații săi nu au studii superioare!

Pentru Ilon Mask, învățământul este un proces continuu şi inutil de-a lungul vieții noastre și el demonstrează acest lucru prin exemplul său, scrie Truth Theory.

Antreprenorul american şi-a făcut o avere întreagă pe baza serviciului de plată PayPal, după care și-a îndreptat atenția spre mașinile electrice și rachetele reutilizabile.

SpaceX este prima companie privată care a lansat rachetele reutilizabile.

Maşinile electrice Tesla au cucerit piaţa mondială, iar Musk dezvoltă deja noi proiecte în domeniul energiei curate.

Ilon Mask are o părerea negativă faţă de învăţământul actual. Acestea sunt principiile lui Mask care le sugerează şi profesorilor:

1) Relația dintre învățământ și practică.
Rezolvarea abstractă a problemelor și a ecuațiilor matematice nu aduce beneficii concrete, căci elevii nu înțeleg de ce au nevoie să le rezolve și, prin urmare, nu memorează nimic, spune antreprenorul Ilon Musk.

“Copiii sunt aruncați literalmente în matematică. Ei nu înțeleg de ce trebuie să rezolve aceste probleme stranii. Iar creierul nostru este obișnuit să curețe informația care nu este necesară “, a explicat Musk.

În schimb la aceasta, el propune să fie studiată fizica și matematica în practică, de exemplu, dezasamblarea motoarelor sau crearea sateliților.

“Încercând să rezolvi o problemă specifică, copiii vor înțelege de ce au nevoie să facă acest lucru. Datorită acestui fapt, vor avea motivație, se vor strădui să învețe și să dobândească cunoștințe pe cont propriu “, spune Musk.

2) Nu învățați copiii ce sunt instrumentele, învăţaţi-i cum să le folosească

Trebuie să reparaţi un motor. Nu este eficient ca copilul să cunoască numai ce este o șurubelniță, o cheie și de ce ele sunt necesare.

Cred că este mult mai eficient să dai copilului un motor și să-l rogi să-l dezasambleze  atunci el va înțelege de ce are nevoie de aceste instrumente”.

3) Interesele copilului sunt mai presus de toate.
“Unii iubesc matematica, alții limbile sau muzica. Este mult mai logic să se ia în considerare preferinţele copilului în acel moment, decât să-l forțezi să treacă printr-un program scris”.

4) Testele trebuie excluse – ele sunt ineficiente.
“Aceste teste stupide au ucis complet învăţământul american. Absolvenții de la Yale și Harvard nu pot calcula viteza unghiulară sau momentul de rotație – ei doar ştiu să încercuiască răspunsul dorit. “

5) Comparaţi cunoștințele cu un copac semantic.
“Este important să comparăm cunoaștinţele cu un copac semantic. În primul rând, ocupaţi-vă de principiile fundamentale – acestea sunt trunchiul și ramurile mari ale copacului. Apoi mergeți la frunze (detalii). În caz contrar, ele nu vor avea de ce se atârna. “

Nu intra adânc în subiect, până nu cunoşti conceptele de bază şi ideile principale. Ilon Mask este categoric împotriva învățământului superior.

“Nu recomand MBA. Gradul MBA nu este necesar, este o idee proastă. În cadrul cursurilor MBA se învaţă complet greșit. Nu învață pe oameni să gândească. Cu cât cursurile sunt mai prestigioase, cu atât sunt mai rele.

După părerea lui Mask, toată lumea are nevoie de fizică! Ea ajută să-ţi dezvolţi creierul!
Chiar dacă nu doriți să fiţi fizicieni după studii, o astfel de disciplină este foarte utilă.

Așadar, vă recomand să studiați fizica ca fundație, apoi treceți printr-o mare varietate de cursuri de inginerie aplicată pentru a determina direcția cea mai interesantă pentru dumneavoastră.

Artele și ştiinţele umaniste, în special istoria, nu trebuie neglijate. Și ar fi bine să studiem câteva discipline economice, cel puțin pentru a cunoaşte terminologia. ”

Sunteți de acord cu părerile lui Mask despre învăţământ?