4 legi ale universului, de care depinde calitatea vieții noastre

Există diverse legi în lume – legi fizice, legi juridice, legi religioase. Există, de asemenea, legi sociale pe care omenirea însăși le-a inventat prin experiența personală.

Unele dintre aceste legi le învățăm la școală. Altele de-a lungul vieții și al educației noastre.

Dar nimeni nu ne învață legile superioare – legile ordinii noastre mondiale. În fond, viața și realitatea noastră se bazează pe ele. Iată răspunsul exact la întrebarea – de ce în viața noastră se formează anumite situații de probleme și scenarii de evenimente, cum să rupem lanțul acestor scenarii și cum să intrăm în noua calitate a vieții.

Fie că le acceptăm sau nu, ele funcționează independent și indiferent dacă le cunoaștem sau nu, deoarece “ignoranța legilor nu ne scutește de responsabilitate”.

Astfel de legi funcționează întotdeauna cu o precizie absolută. Și ele au existat încă de la crearea lumii noastre de către Creator, deci aceste legi sunt întotdeauna mai presus de orice lege materială.

Legea cauză-efect

Aceasta este, probabil, una dintre cele mai fundamentale și primare legi ale ordinii noastre mondiale. Absolut tot ceea ce avem astăzi și tot ceea ce se întâmplă în viața noastră este o consecință directă a cauzelor, gândurilor, percepțiilor, emoțiilor, alegerilor și acțiunilor noastre.

Este important să îți asumi responsabilitatea pentru viața ta. Realizarea faptului că ceilalți oameni și circumstanțele sunt doar un decor important și un catalizator pentru evenimentele pe care le creăm cu propria noastră conștiință.

Asumarea responsabilității pentru viața noastră înseamnă să ieșim din gândirea critică și evaluativă și să devenim conștienți de modul în care conștiința noastră, convingerile și gândurile noastre creează anumite evenimente în viața noastră.

Lege echilibrului

Există o cantitate calibrată de energie în lumea noastră și în univers. Din legile simple ale fizicii știm că energia nu poate dispărea și apărea din nimic. Acesta se transformă dintr-o stare în alta.

Facem în mod constant schimb de energie cu lumea înconjurătoare, cu oamenii și invers, ei fac schimb de energie cu noi. Există un schimb constant și regulat de energie.

Dacă dăruim ceva, primim în schimb calitatea materializată a energiei pe care am dat-o. Și viceversa. Universul este mereu în căutarea echilibrului energetic.

Dacă sunteți obișnuiți doar să oferiți, dar nu sunteți întotdeauna capabili și să primiți, considerându-vă nedemni sau din cauza modestiei, veți fi treptat epuizați de energie. Aceasta se poate manifesta prin oboseală/bolnăvire.

Când primești mai mult decât dai (exprimarea rară a recunoștinței și trăind cu poziția ”că toți îmi sunt datori”). Simțiți un impuls de a oferi lumii o valoare, dar nu o oferiți. Această acumulare de energie duce la situații în care pierzi ceva, ți se fură ceva sau ești înșelat.

Echilibrul de energie este o lege care funcționează întotdeauna.

Legea atracției și conservarea energiei

Lumea care ne înconjoară și universul sunt alcătuite din energie. Toată materia este energie densă. Fiecare gând este, de asemenea, energie. Cu cât ne concentrăm mai mult mintea asupra unui singur fând, cu atât mai multă capacitate energetică capătă aceasta.

Gândul, ca formă de energie, nu dispare nicăieri.

Dacă suntem convinși că suntem bolnavi, continuăm să reluăm această imagine în percepția noastră, trăind emoțional acest gând, atunci în cele din urmă te și poți îmbolnăvi.

Efectul Placebo ar fi o dovadă a existenței acestei legi. Conform formulării exacte de pe wikipedia, Efectul placebo este îmbunătățirea măsurabilă, observabilă sau care se resimte asupra sănătății, care nu se atribuie unui tratament real în desfășurare. Cu alte cuvinte, recuperarea pacienșilor se realizează adesea doar prin credința și forma de gândire a pacientului însuși.

Observați, de exemplu, atunci când deveniți brusc pasionați de ceva nou și când atenția dumneavoastră se concentrează pe un anumit subiect/cercetare/explorare pentru o perioadă lungă de timp, mediul înconjurător începe literalmente să vă semnaleze acest lucru, prin cunoștințe, prieteni, circumstanțe, oameni la întâmplare și tot felul de semne, ca și cum v-ar furniza informațiile de care aveți nevoie.

Legea oglinzii

Exteriorul reflectă interiorul și viceversa. Lumea care ne înconjoară și realitatea noastră reflectă întotdeauna ceea ce este în interiorul nostru (care este mintea, gândurile, alegerile și acțiunile). Orice energie pe care o generăm în interiorul nostru și o transmitem lumii se reflectă înapoi în noi.

Dacă ești deranjat de o calitate a unei alte persoane, aceeași calitate există și în tine, dar dintr-un motiv oarecare o respingi și o dai la o parte, fără să o accepți ca parte importantă a ta.

Tot ceea ce vedeți și evidențiați la alții este șo în dvs! Și acest lucru se aplică nu numai defectelor, ci și calităților pozitive puternice. Tot ceea ce disprețuiești și urăști la tine însuți vei observa întotdeauna în mod clar și la ceilalți, iritat de această calitate.

Lumea este o mare oglindă care reflectă conștiința, credințele, percepția ta despre lume și despre tine însuți. Prin planul evenimentelor și prin scenariile care ni se întâmplă.