4 cele mai rele obiceiuri care ucid visele și dorințele majorității bărbaților

Dacă vrei să-ți schimbi viața, atunci în primul rând trebuie să-ți schimbi obiceiurile. Dar a scăpa de un obicei prost necesită mai mult decât o dorință de schimbare, este nevoie de strategie și angajament.

De cele mai multe ori, obiceiurile proaste sunt doar o modalitate de a face față stresului și plictiselii. Cu toate acestea, punându-și viața cu obiceiuri proaste, majoritatea bărbaților își ucid pur și simplu visele, dorințele, potențialul și orice oportunități.

Da, în acest articol vom vorbi despre cele mai importante obiceiuri proaste care pot aduce o cantitate imensă de negativitate în viața ta.

1. Lenea

Lenea nu este ceva cu care ne naștem. E doar un obicei. Am învățat acest comportament în timp ce ne-am dezvoltat. Prin urmare, puteți scăpa de gândirea leneșă și de comportamentul leneș.

Pe măsură ce ai îmbătrânit, ai întâmpinat probleme, dificultăți în viață, ai primit mai multe cunoștințe și mai multe responsabilități în această lume. Tocmai în acest moment ai început să-ți dezvolți obiceiul de a sta pe canapea.

Lenea înseamnă de obicei că nu vrei să te trezești devreme, să faci o zi liberă în plus (de exemplu, în materie de sport) sau pur și simplu să muncești din greu pentru a obține bunăstare financiară.

Poate că ai dorința de a te schimba, dar din cauza acestui obicei prost al lenei, disciplina pur și simplu nu vor fi prezente în subconștientul tău.

Începeți să vă vedeți obiceiul ca un simplu comportament – comportament pe care îl puteți schimba. Dormiți nu mai mult de 7-8 ore pe parcursul mai multor zile, începeți să faceți exerciții regulate și să mâncați corect pentru a vă umple corpul de energie. Dacă faceți efort, veți scăpa de lene în doar câteva săptămâni.

2. Amânarea lucrurilor

Amânarea este unul dintre obiceiurile cheie ale majorității, la care trebuie să renunțați pentru a vă salva visele și dorințele. Deseori, acesta este motivul pentru care eforturile tale nu evoluează, pur și simplu pentru că ești obișnuit să amâni.

Problema amânării lucrurilor pentru mai târziu este destul de veche. Filozofii greci antici, precum Aristotel, au inventat chiar și un cuvânt pentru a descrie acest tip de comportament: akrasia.

Akrasia este o stare comportamentală și mentală în care o persoană acționează contrar bunului simț. Când o persoană face un lucru, dar în același timp știe că ar trebui să facă altceva. În traducerea simplificată, putem spune că akrasia este amânare (în terminologia modernă) sau pur și simplu o lipsă de autocontrol.

Acest lucru se datorează faptului că creierul nostru prețuiește recompensele imediate mai mult decât pe cele pe termen lung. Cum să nu mai amânați? Poți să nu mai pierzi timpul cu lucruri care îți distrag atenția de la ceea ce trebuie făcut chiar acum.

Dacă vrei să nu mai amâni până mâine, atunci forțează-te să începi azi, în timp ce faci ceea ce îți place.

3. Scuzele

Este ca și cum un școlar stă la o lecție și sunt folosite tot felul de scuze pentru care nu și-a făcut tema pentru acasă. De ce folosește acele scuze? În acest moment, elevul nici măcar nu-și dă seama de greșeala sa. Nu încearcă să-și ceară scuze, să-și recunoască greșeala și să se corecteze, el încearcă să se lipsească de responsabilitate, transferând vina asupra unei alte persoane sau situații.

Psihologii clasifică crearea de scuze ca fiind „auto-limitată”, adică comportamentul pe care îl exprimăm dăunează propriei noastre activități și motivație. Este un fel de distragere a atenției care ne împiedică să îndeplinim sarcina, dar provine dintr-o dorință inconștientă mai profundă de a ne proteja. Și cu cât simțim mai multă anxietate sau rușine, cu atât este mai probabil să construim bariere în capul nostru, care ne limitează șansele de a atinge un obiectiv.

4. Gândirea negativă

Obiceiul garantat care ucide visele și dorințele este gândirea negativă pe care cei mai mulți dintre noi o trăim aproape zilnic, fie în interiorul nostru, fie că îi observăm pe ceilalți.

Acesta este singurul punct din acest articol care este incredibil de important. Mulți oameni au obținut succes, dar au fost nemulțumiți, a fost prea multă negativitate în gândurile lor și acești oameni au murit chiar și la o vârstă destul de fragedă.

Gândirea negativă vă poate face pur și simplu imposibil să încercați lucruri noi. Dacă crezi că nu ai niciodată noroc, nu ai abilitățile sau experiența necesară, atunci nu vei îndrăzni niciodată să-ți pornești propria afacere, să încerci să obții un job de vis sau să obții profesia la care ai visat încă din copilărie.

Gândirea negativă blochează oportunitățile. Învață să privești lumea în mod favorabil, învață să vezi frumusețea și perfecțiunea în ea. Nu te mai considera nedemn sau ghinionist, fiecare persoană este unică (în sensul bun). Așa că atunci când te iubești pe tine însuți și nu mai gândești negativ, poți să-ți schimbi cu ușurință viața și să o deschizi viselor tale.