35 de citate ironice despre relațiile de dragoste, spuse de oameni celebri

A vorbi despre dragoste într-un mod pompos și siropos este, desigur, grozav, dar uneori este prea banal. Astăzi ne amintim de actori, scriitori și comedianți cunoscuți, care au glumit despre relațiile umane.

Dragostea, după cum se spune, este un lucru complicat: ai fluturi în stomac și sforăituri de câțiva zeci de decibeli, mici farse drăguțe și, uneori, războaie directe pentru proprietăți dobândite în comun. Într-un cuvânt, acest sentiment magnific nu poate fi descris doar prin balade și romanțe – uneori, pentru a nu înnebuni complet, pur și simplu nu poate fi lipsit de o doză de umor. Din fericire, oamenii celebri știu să facă acest lucru ca nimeni alții, iar noi suntem gata să vă prezentăm o selecție dintre cele mai amuzante citate despre căsătorie, sex, infidelitate, conviețuire și alte „farmece” ale relațiilor dintre iubiți.

Despre sex

“Dragostea este raspunsul. Dar în timp ce aștepți, sexul poate ridica câteva întrebări destul de interesante.” Woody Allen, regizor.

„Tot ce mi-a spus mama despre sex a fost că bărbatul ar trebui să fie deasupra, iar femeia să fie jos. Probabil de aceea, în primii trei ani, soțul meu și cu mine am dormit pe un pat supraetajat.” Joan Rivers, actriță.

„Au apărut atâtea lucruri stupide despre această iubire fizică. Dupa parerea mea, dentistul este și mai plăcut. Evelyn Waugh, scriitoare (din romanul Vile Flesh).

„Familiaritatea generează dispreț – și copii”. Mark Twain, scriitor.

„Nu știu nimic despre sex pentru că întotdeauna am fost căsătorită”. Zsa Zsa Gabor, veche actriță de la Hollywood.

„Sex: plăcerea este de moment, poziția este ridicolă, iar costurile sunt uriașe.” Philip Dormer Stanhope, al 4-lea conte de Chesterfield.

Despre perspective neașteptate

„Arheologii sunt întotdeauna cei mai buni soți, pentru că cu cât soția lui îmbătrânește, cu atât se interesează mai mult de ea”. Agatha Christie, scriitoare.

„Înainte de a te căsători cu cineva, urmărește cum se comportă în fața unui computer cu un internet foarte lent. Doar așa vei ști cine este cu adevărat.” Will Ferrell, actor.

„Îmi place să fiu căsătorit. Este atât de grozav să găsești acea persoană pe care o vei enerva pentru tot restul vieții.” Rita Rudner, comediantă.

„Căsătoria este ca un card bancar. Îl pui, îl scoți și îți pierzi interesul.” Irvin Corey, actor american, persoană publică.

„Recent am aflat că toți pinguinii sunt monogami. Și nu m-a surprins, pentru că exact așa arată. Adică, nu este foarte probabil ca într-o zi un pinguin să-l părăsească pe celălalt în căutarea unui pinguin mai frumos.” Ellen DeGeneres, actriță și prezentatoare TV.

„Mulți bărbați, care se îndrăgostesc de o gropiță în obraz, se căsătoresc din greșeală cu toată fata”. Stephen Leacock, scriitor.

Despre supremația feminină

„Nu-mi pasă dacă este bogat, atâta timp cât are un iaht, propria cale ferată și o pastă de dinți personalizată”. Marilyn Monroe în „Only Girls in Jazz”

“Toți îndrăgostiții respinși ar trebui să aibă dreptul la o a doua încercare – cu altcineva.” Mae West, „nașa rochiilor goale”, actriță, sex-simbol al vechiului Hollywood.

„În spatele fiecărui bărbat măreț se află o femeie care își dă ochii peste cap la momentul respectiv”. Jim Carrey, actor.

„Dumnezeu i-a dat omului un creier și un penis, dar se pare că nu este suficient sânge pentru a le menține pe ambele să funcționeze în același timp.” Robin Williams, actor.

„Fetelor, am observat un lucru: toți bărbații care de obicei au grijă de mine sunt căsătoriți cu femei slabe”. Sophie Tucker, cântăreață.

„Dacă nu ar fi femei, am fi încă trăit în peșteri și am mânca carne crudă. La urma urmei, am creat civilizație doar pentru a ne impresiona prietenele.” Orson Welles, regizor.

„Am stima de sine puțin scăzută – așa că de fiecare dată când fac sex, îmi imaginez că altcineva este în locul meu”. Richard Lewis, comedian.

„Nu înțeleg de ce femeile vor tot ce au bărbații. La urma urmei, femeile, pe lângă orice altceva, au bărbați.” Coco Chanel, designer de modă.

Despre viață

„Dimineața, îi aduc mereu ceai soției mele în pijamale. Crezi că e recunoscătoare? Nu, ar prefera să-i aduc ceaiul într-o ceașcă.” Eric Mocum, comedian.

„O uniune conjugală este între două persoane care sunt întotdeauna gata să jure că doar celălalt membru al uniunii sforăie”. Terry Pratchett, scriitor.

„Doar o femeie oarbă și un surd pot avea o căsnicie bună”. Michel de Montaigne, scriitor și filozof francez.

„Un soț este un tip care va spune mereu că ai exagerat cu rujul”. Ogden Nash, poet.

„Nu am mai vorbit cu soția mea de ani de zile. Pur și simplu nu am vrut să o întrerup”. Rodney Dangerfield, comedian american

„Luptele mele cu soția mea sunt ca un concert rock. În primul rând, introducem ceva nou, iar la final, cu siguranță vom trece la cele mai mari hituri ale noastre.” Frank Skinner, scriitor.

„Căsătoria este un adevărat test pentru că trebuie să faci față sentimentelor și avocaților”. Richard Pryor, actor.

Despre dezamăgiri

„Ar trebui să existe doi oameni în viață pe care să ai tot dreptul să-i minți – un ofițer de poliție și prietena ta.” Jack Nicholson, actor.

„Am fost căsătorit fericit patru ani din zece.” Mark Watson, comedian.

“Bigamia înseamnă să ai cu o soție mai mult decât ar trebui. Totuși, monogamia este aceeași.” Oscar Wilde, scriitor.

„Nu aveți încredere în cuplurile care umblă ținându-se de mână toată viața, le este doar teamă că, dacă își dau drumul mâinii, se vor ucide între ei.” Groucho Marx, actor

„Când altcineva îți ia soția, nu există o modalitate mai bună de a te răzbuna pe el decât să-l lași să stea cu ea.” Sacha Guitry, dramaturg.

„Când un bărbat o cere în căsătorie pe femeia pe care o iubește, acesta este cel mai bun compliment pe care i-l poate face. Și ultimul”. Helen Rowland, scriitoare, jurnalist.

„Divorțul este probabil la fel de vechi ca și căsătoria. Deși cred că căsătoria este cu câteva săptămâni mai veche.” Voltaire, scriitor, filosof.