3 Soluții simple de fertilizare a solului din grădina ta! Gospodinele le știu

În prezent, calitatea nutrițională a alimentelor reprezintă o mare problemă care îi îngrijorează pe mulți dintre noi. Ne plângem că fructele, legumele, verdețurile și cerealele nu mai au același gust, miros și conținut de nutrienți ca altă dată. Cauza nu este doar în sămânță, ci și în calitatea solului, care necesită îngrășăminte naturale necesare creșterii sănătoase a plantelor.

Mai jos găsești câteva soluții simple de a fertiliza solul în condiții casnice, indiferent dacă ești fermier, dacă ai o grădină mică de legume sau, pur și simplu, te joci de-a grădinăritul la balcon!

Metoda Nr. 1: Infuzie pe coji de ouă

Pentru a pune în aplicare această metodă vei avea nevoie de multe coji de ouă adunate într-un borcan(cam a treia parte din borcan). Toarnă 2 litri de apă deasupra. Lasă amestecul să se infuzeze timp de 3 zile. Se scurge lichidul și se utilizează pentru a uda rădăcinile plantelor. După miros vei simți prezența hidrogenului sulfurat.

Metoda Nr. 2: Infuzie de urzici

Pentru acest tip de îngrășăminte vei avea nevoie de 50 de grame de urzici. Se toarnă 1 litru de apă clocotită deasupra. Se lasă să se infuzeze timp de 2 ore. Cu lichidul obținut poți uda răsadurile.

Metoda Nr. 3: Ceaiul negru

După părerea mea este cel mai simplu și accesibil remediu. Se ia 100 grame de ceai negru și se toarnă 3 litri de apă clocotită peste el. Se lasă să se infuzeze timp de 3 zile. Diluăm ceaiul obținut cu 5 litri de apă curată. Utilizează amestecul obținut pentru a-ți uda grădina.

Să ai parte de o roadă bogată și îmbucurătoare!