21 de chestii geniale din viața lui Einstein, care nu sunt scrise în nici-un manual

Albert Einstein, omul care purta acest nume era un geniu adevărat. Crearea teoriei generale a relativității și a teoriei speciale a relativității, precum și  contribuția puternică la dezvoltarea altor direcții ale fizicii aparțineau fizicianului legendar, eroul științei secolului al XX-lea.

Fiecare geniu are stranietățile sale, Albert Einstein nu a făcut excepție. Viața lui personală a fost la fel de interesantă ca și ideile sale strălucite, deși majoritatea oamenilor nu au nici o idee despre asta.

1.Oricine recunoaște părul pufos și mustața caracteristică lui Einstein, dar el a avut și o altă stranietate ce ține de stil, despre care puțini oameni știau. Aproape niciodată nu purta șosete, considerându-le inconfortabile. Einstein purta pantofi pe picioarele goale sau chiar purta papuci roz pufoși.

2.Chiar dacă majoritatea dintre noi nu înțelegem ce înseamnă ea, teoria relativității lui Einstein, centrată în jurul ecuației E = mc^2, care este cunoscută de toată lumea. O invenție mai puțin cunoscută, dar nu mai puțin importantă, a fost modelul timpuriu al frigiderului de absorbție.

3.În ciuda genialității sale, tânărul Einstein a încercat să obțină o poziție didactică. Înainte de a intra în academie, a lucrat în biroul de brevete. Dar, a intrat curând în Academia Prusică de Științe, a primit funcția de membru la Universitatea Princeton și a început să predea în întreaga lume.

4.Einstein nu a ajutat la inventarea bombei atomice. El numai l-a sfătuit pe președintele Franklin Delano Roosevelt să o creeze înainte de germani. Cu toate acestea, el a regretat mereu rolul său mic în bombardarea Hiroshima și Nagasaki.

5.Memoria lui Einstein nu era la fel de bună cum ne-am putea imagina. De exemplu, nu avea idee câți metri sunt într-o milă. El a răspuns: “De ce să-mi umplu creierul cu lucruri pe care le pot găsi în două minute?”

6.După cel de-al Doilea Război Mondial, Einstein a susținut crearea unui stat de origine evreiască. Cu toate acestea, a fost șocat când Israelul i-a propus să fie președinte în 1952. El a refuzat politicos, spunând că nu are experiența și abilitățile corespunzătoare.

7.FBI l-a monitorizat pe Albert Einstein zeci de ani, dar nu pentru că îl admirau, J. Edgar Hoover se temea că fizicianul avea tendințe rele din cauza condamnării la război și fascism. Când a murit Einstein, federalii aveau un raport de 1600 de pagini.

8.Einstein nu părea înzestrat în copilărie. Până la trei ani el nu a vorbit. După care, mulți ani repeta fiecare frază sub nas, oamenii de știință astăzi numesc acest obicei “sindromul lui Einstein”.

9.Pasiunea lui Einstein pentru știință a fost trezită când avea cinci ani, și tatăl său i-a dat o busolă. Fascinat de capacitatea sa de a se îndrepta mereu în aceeași direcție, a început să pună mai multe întrebări despre lumea din jurul lui.

10.Mama sa, Pauline, l-a forțat să învețe a cânta la vioară. Cu toate acestea, când a împlinit vârsta de 13 ani, părerea lui s-a schimbat și s-a îndrăgostit de instrument. Vioara a rămas una dintre cele mai mari hobby-uri pentru tot restul vieții.

11.În crearea personajului Yoda pentru “Star Wars: Empire Strikes Back”, artistul de machiaj, Stuart Friedman a împrumutat unele caracteristici faciale ale omului de știință. De asemenea, nu este întâmplător faptul că Yoda însuși este foarte înțelept.

12.Un alt hobby al lui Einstein era plimbarea cu barca. Bineînțeles, abilitățile sale de înot păreau incomparabile cu cântatul la vioară.

13.După exhumarea lui Einstein în 1955, Dr. Thomas Stolz Harvey i-a analizat creierul. El chiar a trimis bucăți de materiale oamenilor de știință din întreaga lume în scopuri de cercetare!

14.Einstein de multe ori a trebuit să scape de străinii care îl opreau pe stradă pentru ca să-i pună întrebări. Scăpa de ei cu ajutorul unor tactici ingenioase. El spunea: “Iartă-mă, îmi pare rău! Întotdeauna sunt confundat cu profesorul Einstein. “

15.În timpul vieții sale, Einstein a rezolvat multe probleme, dar el nu a reușit să îmbunătățească relația cu fiul său mai mare, Hans. S-au îndepărtat după divorțul lui Albert și a soției sale, iar Einstein a criticat nemilos viitoarea soție a fiului său.

16.Einstein nu a fost niciodată un soț ideal, a divorțat de prima soție Mileva în 1919. În același an s-a căsătorit cu Elsa Leventhal, o verișoară de-a doua! Dar nu s-a căsătorit din dragoste. Înainte de asta, a făcut aluzii fiicei vitregi Ilse .

17.În 1999, revista Time l-a denumit pe Einstein ca “omul secolului”. Era descris ca “un om de știință remarcabil într-un secol dominat de știință”, el l-a învins pe Franklin Delano Roosevelt și pe Mahatma Gandhi.

18.Pe lângă ideile sale revoluționare, Einstein a zdruncinat academia cu stilul său de predare liber. În timp ce alți profesori dictau la prelegeri, Einstein improviza. El a permis studenților să pună întrebări sau chiar să nu fie de acord cu el.

19.În anii 80, istoricii au descoperit scrisorile personale ale lui Albert Einstein, care dezvăluie secretele familiei sale întunecate. Avea un copil bastard cu Mileva Maric. Copilul a fost dat imediat spre adopție. Nimeni nu știe unde este.

20.Einstein iubea să fumeze, deoarece credea că ajută la gândirea “calmă și obiectivă”. El a lăsat fumatul mai târziu, când medicul său l-a avertizat despre efectele negative ale tutunului. 

21.Einstein se plictisea la școală și a preferat să studieze singur. De exemplu, Albert, la vârsta de douăsprezece ani, a dezvoltat o demonstrare complet originală a teoremei lui pitagora!

Știai despre aceste caracteristici interesante ale omului de știință?