17 Idei superbe, care te vor ajuta să îți amenajezi curtea într-un mod original!

Necătând la faptul că timpul de afară e destul de friguros, gândurile despre zilele de vară ne vizitează tot mai des: soare, cântul păsărilor, pajiștile verzi și, bineînțeles, odihna înafara orașului. Mulți își găsesc liniștea și armonia în amenajarea grădinii și a terenului din preajma casei. Am adunat 17 idei extraordinare, care te vor ajuta să îți transformi căsuța de vară într-un colț de rai.

1.E greu să ne imaginăm serile de vară fără focul în aer liber, unde poți găti sau te poți aduna cu prietenii.

2.Baia de vară niciodată nu strică, chiar dacă ai apă caldă în casă. Aici te poți spăla repede după lucrul în grădină sau pentru a te pregăti de bronzat. Câteva cârlige, rafturi și dușul e gata.

3.Lemnele, care se păstrează practic lângă orice căsuță, pot deveni un decor foarte original. Tot ce trebuie să faci este să amenajezi niște rafturi speciale din metal și să aranjezi frumos lemnele.

4.Cimentul și pavajul nu sunt singurele modalități pentru a amenaja cărările din grădină. Poți utiliza diferite pietre sau buturugile copacilor.

5.Vechiturile nu trebuie aruncate imediat la gunoi, unele pot fi utile în gospodărie. De exemplu, dintr-un disc vechi poți confecționa un suport colorat și comod pentru furtunul din grădină.

6.O platformă mică pentru spălarea picioarelor lângă veranda casei îți va ușura viața. Astfel, îți poți clăti rapid picioarele sau cizmele când ieși din grădină.

7.Țevile din plastic pot fi utilizate în confecționarea diverselor lucruri utile pentru casa ta. De exemplu, din ele îți va ieși un mobilier de grădină interesant.

8.O bancă simplă dar în același timp originală poate fi făcută din paleții din lemn. Un asemenea exemplar se va potrivi armonios în peisajul oricărei curți.

9.Câțiva paleți din lemn și două mâini dibace garantează un rezultat neobișnuit. Iată o idee interesantă pentru a confecționa o masă de bar.

10.Dacă pe terenul de lângă casă tot timpul zburdă copiii sau animalele domestice poți găsi o modalitate simplă de a-ți proteja parcelele cu flori sau legume. Pentru asta vei avea nevoie de câteva coloane din țevi PVC în jurul perimetrului și de o plasă.

11.O curte impresionantă este imposibilă fără flori frumoase și îngrijite. Vrei ca paturile de flori să fie originale și spectaculoase, recurge la soluții neobișnuite. De exemplu, folosește cioturile ca ghivece imense pentru flori.

12.Data viitoare când vei tăia copacii de la căsuța ta de vară, nu te grăbi să distrugi toate trunchiurile. Poți confecționa o parcare neobișnuită pentru biciclete, bineînțeles, dacă mai mulți membri din familie le folosesc.

13.Există multe posibilități de a-ți ilumina curtea, dar cel mai fabulos ar fi ghirlandele. Le poți confecționa acasă din cutii de conserve perforate.

14.Din orice curte frumos și confortabil amenajată, nu trebuie să lipsească leagănul. Iată cum poți confecționa unul din paleți din lemn, pentru a-ți bucura copiii sau pentru a te relaxa după o zi productivă.

15.Pentru ca copiii să aibă propriul colțișor, improvizează pentru ei un teren de joacă. Construiește o cutie de nisip, un acoperiș colorat. În această căsuță copiii se vor ascunde de adulți.

16.Cei care nu iubesc banalitățile ar trebui să atragă atenția la un pat în aer liber. Aerul proaspăt, baldachinele în zbor și foșnetul frunzelor pot crea o atmosferă de nedescris.

17.Atrage atenție la gardul din jurul casei. Dacă îți pare gri și posomorât, a venit timpul să-l decorezi. Pentru asta îți vor fi de folos căsuțele pentru păsări, statuete vechi, rame și alte lucruri care adesea adună praf în pod.