16 lecții spirituale pe care le-am învățat călătorind prin India!

Bloggerița Anna Șahnazarov a călătorit în India timp de 3 luni, observând și inspirându-se din ceea ce această țară a învățat-o de-a lungul acestei perioade, din prima până în ultima clipă. După întoarcere, a decis să scrie aceste 16 lecții spirituale.

1.Nu trebuie să fii nicăieri, decât aici

Nu trebuie să te grăbești nicăieri, dar trebuie să fii acolo unde te simți bine. Dacă simți că nu aparții locului în care te afli, ridică-te și mergi acolo încotro te cheamă vocea interioară.

2.Permite lucrurilor să meargă de la sine

Nu căuta să controlezi oamenii și evenimentele. Nu planifica, nu aștepta, ci dorește. Slăbește frâiele.

„Fii capabil să reziști pauzei în timpul căreia nu se întâmplă nimic.” Nu căuta întotdeauna pe alții, lasă oamenii să vină la tine și evenimentele să ți se întâmple. Toate se petrec cu un motiv anume.

3.Oferă libertate

Oferă-ți libertatea de a fi tu însuți, iar celorlalți de a fi diferiți de tine. Ține minte că fiecare are propriul său fel de a fi și propriile principii. Dacă potecile voastre se intersectează – bine. Dar dacă nu – și asta e bine. Pentru că TOTUL și ÎNTOTDEAUNA  este spre BINE.

4.Nu-ți fie frică

De nimic, niciodată. Dacă simți că trebuie să spui sau să faci ceva – fă și nu lăsa formalitățile de orice gen să te împiedice. Nu-ți fie teamă de propriul tău corp fizic. Reține: ești întotdeauna în pântecele universului – mamă. Oare ea nu va avea grijă de tine? Alege libertatea de orice frică.

5.Mai puțin înseamnă mai mult

Nu te strădui să ai totul dintr-o dată. Chiar și atunci când îți pare că nu ai nimic – întotdeauna există ceva. Iar ceea ce îți lipsește îți va oferi mâna darnică a unui prieten, frate, soră, a unui trecător. Fii moderat în toate.

6.Nu te agăța de oameni

Altfel nu vei obține experiența necesară. Nu-ți fie frică, căci nu vei rămâne singur. Oriunde vei merge, vei găsi oameni peste tot. Dar pe ai tăi. Pe cei care te completează, te inspiră, de învață. Nu uita: dacă nu împărtășiți aceeași cale, nu are rost să alergi după cineva.

7.Permite să plece

Cu zâmbet, cu dragoste. Tuturor, oamenilor și lucrurilor din viața ta. Dar nu îți lua adio niciodată. Pentru că nu știi ce surprize îți poate aduce viața. Spune așa: „Mulțumesc și până la o nouă întâlnire!”

8.Fii ca apa

Amintește-ți de principiul valului – valul vine și pleacă. Acest lucru se aplică tuturor: bogăției, banilor, oamenilor, lucrurilor. Nimic nu este static, trăim într-o lume a mișcării. Nu te cufunda într-o stare sau alta –  se va schimba.

9.Ascultă-ți vocea interioară

AScultă sfaturile altora, dar fă așa cum simți că este corect. Dacă i-aș fi ascultat pe alții în această călătorie, atunci ea nu s-ar fi întâmplat deloc. M-aș fi întors acasă la timpul nepotrivit, nu aș fi găsit orașul viselor mele și aș fi continuat să mă tem de multe lucruri și să mă conduc după vorbele altor oameni, după limitele impuse de alții.

10.Ai încredere

În oameni, în spațiu, în Dumnezeu – numește asta cum dorești. Ai încredere, că viața ta se desfășoară în cel mai bun mod pentru tine, chiar și atunci când ți se pare că nu poate fi mai rău. După cum spune prietena mea suedeză: „God’s rejection is God’s protection”.

11.Acordă-ți cel puțin câteva minute pe zi

Meditează, desenează, scrie, plimbă-te în natură sau doar stai în liniște. Chiar și câteva minute te vor ajuta să îți dai seama de ce ai nevoie cu adevărat.

12.Iubește-te

Respectă-ți dorințele, corpul și ține minte: poți avea TOTUL. Nu e nevoie să alegi: muncă pentru suflet sau muncă pentru bani; relație în care eu iubesc sau în care sunt iubit; la mare sau la munte.

Subkuch milega (hindi – totul este posibil).

13.Împarte 

Mereu. Cu un câine, cu un cerșetor, cu un prieten. Fără a aștepta ceva în schimb.

14.Pune-ți dorințe

Dar fii atent. Ele se pot împlini. Formulează-le cât mai concret.

15.Pentru a îmbrăca o cămașă curată, trebuie să o lași pe cea veche. 

16.Călătorește

Și cel mai bine să o faci de unul singur, pentru că oriunde te duci – totul este întotdeauna cu tine.