15 moduri eficiente de a obține o karma bună

Experiența karmică pozitivă acumulată peste toate lucrurile pământești tinde să fie cheltuită fără scop sau să se schimbe în rău, ceea ce duce la consecințe negative în viața reală. Pentru a inversa acest proces, este necesar să îmbunătățim constant karma. În acest articol, vom împărtăși cu voi 15 moduri pentru o karmă bună. Dar mai întâi de toate, să aflăm ce este de fapt karma bună.

Ce este karma bună?

Karma se bazează pe relații de cauză și efect. Cu alte cuvinte, primim întotdeauna înapoi ceea ce oferim lumii. Cu cât se acumulează mai multe fapte bune pe „contul” invizibil al fiecărui suflet, cu atât va primi mai multe bonusuri în viața sa viitoare și în următoarele încarnări. Dacă „economiile” karmice sunt cheltuite în mod egoist, fără a aduce beneficii celorlalți și planetei, atunci în reîncarnările viitoare un astfel de suflet va trebui să „culeagă roadele” iresponsabilității sale, pentru că karma se va schimba din bine în rău.

Prin urmare, construirea unei karme bune este scopul principal al fiecărui suflet.

Cum afli dacă karma ta este bună sau rea?

Dacă încercăm să creăm un model simplificat de verificare a karmei, atunci acesta se va baza pe patru puncte:

– relațiile cu ceilalți;

– sănătate (atât fizică cât și psihică);

– prosperitate;

– scopul vieții.

Dacă fiecare dintre aceste puncte este prezent în viața ta, atunci probabil că poți spune că karma ta în acest caz tinde să fie bună. Astfel, karma bună se manifestă în armonia realizată în toate sferele vieții noastre.

Cu toate acestea, majoritatea oamenilor au probleme în cel puțin una dintre aceste domenii.

Ai văzut cum se nasc copii cu dizabilități? Acesta este un exemplu de karma negativă adusă acestei încarnări din viețile trecute. Dar uneori oamenii sănătoși ajung în accidente de mașină și devin invalizi. Acesta va fi un exemplu de karma negativă creată în această viață.

De ce ar trebui să creăm o karma bună?

Karma rea este asociată cu probleme în toate sau unele domenii ale vieții. Dacă o persoană este bântuită de eșecuri constante, negativitate, atunci datoriile sale karmice au depășit profitul din faptele bune.

Datoriile karmice acumulate în toate încarnările vor avea ca rezultat boală, sărăcie, alcoolism sau dependență de droguri, căsătorii nereușite și alte consecințe negative.

Te confrunți cu probleme de sănătate? Ai probleme în relație? Suferi din cauza pierderii banilor sau sărăciei? Simți că viața ta nu are niciun scop? Dacă ai răspuns da la oricare dintre aceste întrebări, ar trebui să iei măsuri pentru a-ți îmbunătăți karma.

Cum să creezi o karma bună?

# 1 Menține curățenia
Încearcă să păstrezi totul curat în viața ta: corpul, casa, locul de muncă, etc. Dar cel mai important este să-ți păstrezi gândurile și acțiunile curate! Reține că gândurile, emoțiile și acțiunile negative creează karma negativă, iar gândurile și acțiunile pozitive creează o karmă bună. Fii atent la ceea ce gândești și faci.

# 2 Implică-te în activități de caritate
Acest lucru va fi util în special pentru cei cu probleme financiare. Ai putea spune: „Cum pot face lucrări de caritate dacă nu am bani?” Ei bine, există diferite moduri de a face asta. Putem ajuta oamenii chiar dacă nu avem bani. Un cuvânt bun, un zâmbet, un sfat bun – la fel este ca o caritate care poate schimba viața cuiva în bine.

#3 Ajută-i pe alții cu abnegație
Poți oferi ajutor celor care suferă în prezent. Principalul lucru este să nu încerci să corectezi radical karma altcuiva. Dar a-i ajuta să-și găsească drumul este perfect acceptabil.

#4 Autodezvoltare
Inerția este rea pentru suflet. În loc să te oprești asupra trecutului tău, ar trebui să mergi constant înainte.

Fiecare eveniment pe care ți-l prezintă viața ar trebui să fie considerat un dar al vieții. Întreabă-te în fiecare seară înainte de culcare: Ce am învățat azi? Ce am înțeles azi? Dacă îți este greu să răspunzi la aceste întrebări, atunci probabil că ai pierdut conștientizarea și atenția. Mâine va fi o nouă zi, încearcă să nu o ratezi.

#5 Dezvoltarea spirituală
Antrenamentul constant al corpului se reflectă bine în aspectul său. Dar trebuie să ne amintim să acordăm o atenție egală sufletului nostru. Cu cât sufletul tău este mai pur, cu atât sunt mai înalte principiile morale, valorile morale și cu atât este mai ușor să înveți lecții de viață pe drumul către o karmă bună. Asigură-te că îți antrenezi mintea prin rugăciuni și meditații.

#6 Dragoste
Deschide-ți inima către fiecare ființă existentă. Oferă dragoste tuturor: oamenilor, animalelor, naturii, planetei, muncii tale, fiecărei acțiuni pe care o faci, fiecărui cuvânt pe care îl spui, fiecărui gând pe care îl ai. Dragostea necondiționată te va ajuta să atingi armonia și să te apropii de karma bună.

#7. Preia controlul asupra vieții tale
Tu și numai tu ești responsabil pentru acțiunile, cuvintele și gândurile tale. Astfel, tu și numai tu ești responsabil pentru fiecare eveniment și situație din viața ta. Nu are sens să dai vina pe alții: guvern, președinte, părinți, etc., pentru tot ce nu îți convine în viața ta.

Toate eșecurile și succesele tale sunt rezultatul propriilor acțiuni și gânduri. Ai capacitatea de a-ți schimba viața, dar va necesita o schimbare în gândirea ta. Nu te mai ascunde în spatele măștii unei victime a circumstanțelor. Tu ești Creatorul vieții tale, așa că începe să o creezi! Cu cât îți asumi mai multă responsabilitate pentru viața ta, cu atât ai mai multă putere!

#8 Fii sincer
O minciună generează inevitabil alta, ca un virus. Amintește-ți că încrederea pierdută este foarte greu de restabilit. După ce vei fi prins mințind de câteva ori, oamenii vor înceta în cele din urmă să te creadă. Așa și în relațiile cu ceilalți, ea va fi bântuită de neînțelegeri și resentimente, iar mai devreme sau mai târziu se va transforma într-o altă datorie karmică.

#9 Ascultă-ți vocea interioară
Amintește-ți întotdeauna că subconștientul tău are răspunsurile la toate întrebările tale. Trebuie doar să fii capabil să asculți. Ascultă-ți vocea interioară în orice situație – Universul îți vorbește. Cu cât ești mai conectat cu Universul, cu atât mai mult vei urma calea care duce la o karmă bună.

#10 Fii în momentul prezent
Trecutul a dispărut, iar viitorul încă nu a sosit. Nu îți distrage atenția cu gânduri despre trecut și vise despre viitor. Concentrează-te pe momentul prezent și trăiește-l la maxim. Oferă 100% din energia și conștiința ta în tot ceea ce faci acum. Practica de a fi în momentul prezent te va învăța să trăiești conștient.

#11 Roagă-te
Când ne rugăm, ne purificăm karma. Este deosebit de puternic atunci când te rogi pentru alți oameni, animale sau planetă. Dar o astfel de practică trebuie să fie consecventă și trebuie să îți concentrezi toată atenția asupra intenției rugăciunii. De asemenea, poți folosi mantre speciale și să le repeți zilnic pentru a curăța karma.

#12 Ocupă-te de voluntariat
Ocupându-te cu voluntariatul, îți vei îmbunătăți semnificativ karma.

#13 Fii recunoscător
Nu învinovăți niciodată pe nimeni (inclusiv pe Dumnezeu și Universul) pentru că nu ți-au oferit exact ceea ce ai cerut. Dacă crezi în karmă, atunci trebuie să accepți faptul că primim întotdeauna exact ceea ce merităm.

Deci, dacă nu obții ceea ce îți dorești, trebuie să te întrebi: „De ce nu primesc asta?” Poate că nu este încă timpul, sau poate că obținerea a ceea ce ceri nu îți va servi Scopul Superior și Universul încearcă să-ți arate că vei obține ceva mult mai bun dacă ești răbdător și recunoscător. Fii recunoscător pentru fiecare lucru mic din viața ta și foarte curând vei vedea că atragi din ce în ce mai multă fericire și bucurie în viața ta.

#14 Învață să ierți
Viața nu ne oferă lecții pe care nu le putem învăța și una dintre cele mai importante lecții pentru care venim în această viață este lecția iertării. Majoritatea oamenilor aleg să nu învețe această lecție, ceea ce duce la repetarea ei de nenumărate ori pentru multe vieți, dar dacă crezi în karmă și vrei să progresezi, trebuie să înveți să ierți.

De fiecare dată când iertăm pe cineva, eliminăm un bloc uriaș de karmă negativă și ne vindecăm inima. Dacă vrei să construiești o karmă bună, uneori cel mai bun mod de a face acest lucru este să ierți oamenii pentru unele dintre vibrațiile rele pe care ți le-au trimis.

#15 Inspiră
Fie ca fiecare persoană care te întâlnește să devină mai fericită. Răspândește emoții pozitive și nu lăsa emoțiile tale negative să afecteze alte persoane. Ai grijă ce spui și cum o spui.

Ascultă ceilalți oameni care au nevoie să fie auziți. Uneori, inspirația este cel mai bine exprimată atunci când rămânem tăcuți pentru a oferi altor oameni ocazia să spună adevărul lor. Fii un ascultător răbdător, ai grijă de ceilalți oameni și oferă-le inspirația de care au nevoie în acest moment.