14 calități deosebite, pe care le au oamenii educați de mame puternice!

La o vârstă fragedă, copilului îi este greu să conștientizeze că are o mamă puternică. Începi să înțelegi asta după valorile, pe care ți le-a însuflat ea, abia după ce te maturizezi.

Cel mai important lucru pe care ți-l poate transmite este puterea, pe care o deține însăși ea. Dar mai există un șir de valori importante:

1.Abilitatea de a-ți soluționa problemele de sine stătător. 

Atunci când ceri apă, mama te întrerupe: „Nu ai picioare?” Sau când ceri sare la masă:„Nu ai mâini?” Totul este clar: lumea nu se rotește în jurul tău și nimeni nu e obligat să facă ceva în locul tău. Trebuie să înveți să te deservești singur.

2.Este ușor să-ți recunoști greșelile, fără a fi obsedat de mândrie.

Mamele puternice își învață copiii să-și recunoască vina și să aibă îndrăzneala de a purta răspundere pentru greșelile comise. Omul crescut de o mamă puternică, poate fi recunoscut după această calitate.

3.Simți că ești deosebit.

Mamele puternice știu să transmită dragostea și îi învață pe copii să meargă după visul lor.

4.Ai un țel bine definit și faci totul pentru a-l realiza.

O mamă puternică nu numai că îți insuflă că ești deosebit, dar te învață să fii perseverent. Datorită ei îți pui scopuri complicate și ai puteri să mergi spre realizarea lor.

5.Abilitatea de a zice „Nu”.

Mulți oameni se tem să ofere un răspuns negativ, pentru că își doresc să fie iubiți și stimați. Uneori ne temem chiar să recunoaștem că nu știm ceva. Omul educat de o femeie puternică nu are frica de acest răspuns.

6.Autoaprecierea și stima față de sine.

Mama e primul, și poate unicul om, care te iubește necondiționat. Ea îți arată ce dragoste meriți. O mamă puternică te va învăța să te iubești pe sine și să fii în armonie cu persoana proprie.

7.Înțelegi, că a te plasa în fruntea listei priorităților nu înseamnă egoism.

Să fii de ajutor, să fii generos – acestea, fără îndoială sunt calități bune. Dar, să fii prea mărinimos, întotdeauna doar să oferi, fără a primi în loc? Cu timpul aceasta te va distruge. Copiii mamelor puternice pot regla acest echilibru – să se gândească la sine și totodată să nu fie egoiști.

8.Valoarea ta nu e numai în corpul tău.

Copiii mamelor puternice știu, că ei trebuie să iubească personalitatea și caracterul. Ei nu trag atenție la riduri, celulită sau burtă.

9.Abilitatea de a înțelege, că uneori trebuie să poți părăsi. 

Să continui relația, care îi distruge pe ambii parteneri, să lucrezi la un serviciu care nu-ți aduce plăcere sau să fii prieten cu un om, care îți aduce doar neplăceri – toate acestea sunt inadmisibile pentru oamenii educați de o mamă puternică. Ei știu, când trebuie de rezolvat radical astfel de situații.

10.Nu te lași ofensat.

Specialiștii au demonstrat că oamenii ce te înconjoară pot fi învățați să se poarte bine cu tine. Copiii mamelor puternice învață aceasta de mici. Ei nu vor admite niciodată să fie ofensați sau insultați de cineva.

11.Mai puține cuvinte, mai multe fapte.

„Vrei să cunoști omul? Analizează-i faptele, nu vorbele” – acest adevăr îl cunosc mai bine decât toți, copiii mamelor puternice. Demnitatea căpătată pe căi deloc simple devine ajutorul principal al unor astfel de oameni.

12.Abilitatea de a-ți îndeplini întotdeauna promisiunile.

Să-ți îndeplinești promisiunile e una din cele mai valoroase calități, pe care ți le poate educa mama. Acesta este cadoul unei mamei, care și-a îndeplinit toate promisiunile, deși a trecut prin multe greutăți.

13.Capacitatea de a asculta.

Mamele puternice întotdeauna știu să-și asculte copiii, chiar dacă copiii spun lucruri lipsite de sens. Copiii, care au fost ascultați știu să aprecieze aceasta și ei, la rândul lor, știu bine să asculte pe altcineva.

14.Atașamentul față de familie.

Copiii mamelor puternice, care au crescut în dragoste și atenție, la sigur vor continua această tradiție și îi vor învăța și pe copiii lor să aibă afecțiune pentru rudele și apropiații lor.