12 Lucuri ciudate, pe care toți le făceau în copilărie! Îți vor trezi nostalgia!

Probabil, copilăria fără telefoane și internet, este cel mai frumos cadou de care s-au bucurat generațiile anterioare. Copiii inventau diferite jocuri interesante și multe distracții, pentru a-și petrece timpul liber.

Iată că a venit și timpul nostru să spunem: „Voi nu veți înțelege asta” sau „Copiii nu mai sunt cei de altă dată”. Iată câteva lucruri și jocuri din copilăria noastră, care îți vor trezi nostalgia după acele zile fericite!

1.Propria colibă

Una dintre cele mai răspândite distracții era – amenajarea colibei. Aceasta putea fi construită nu doar în casă, dar și în aer liber, de dorit undeva mai departe de adulți. Pentru aceasta se utilizau diferite materiale (cutii, plapume, ramuri), de aceea colibele întotdeauna ieșeau foarte originale. Acolo ne puteam ascunde, organiza întâlnirile comunităților secrete, ne jucam de-a familia și altele.

2.Manichiura copilăriei mele

Cine nu visa în copilărie să aibă unghii lungi și frumoase? În această situație, întotdeauna îți venea în ajutor petalele florilor. Da, manichiura nu era prea rezistentă, în schimb foarte frumoasă! O altă metoda era utilizarea plastilinei, rezultatul era mai dur, însă mai rezistent.

3.Glumele inocente la telefon

Telefoanele staționare nu identificau numărul, de aceea acestea erau activ utilizate pentru a face glume pe seama necunoscuților.

4.Un fel de „Bubble Gum” 

Când eram copii, nu ne puteam permite să ne cumpărăm atât de des gume de mestecat. În rezultatul experimentelor a fost găsită o soluție – copiii căutau rășină pe copacii de vișin sau de prune și o mestecau.

5.Băutura gazoasă periculoasă

Acum, amestecul de acid citric și bicarbonat de sodiu pare ciudat și nesigur, dar în copilărie acestea erau principalele ingrediente ale limonadei de casă, care era la fel de gazoasă ca și cea cumpărată. Pentru preparare aveai nevoie de 500 ml de apă, 2 lingurițe de bicarbonat de sodiu și acid citric, de asemenea se putea de adăugat puțin zahăr.

6.Colecția prețioasă

Dacă adulții adună monede, mărci și alte lucruri prețioase, atunci înainte copiii adunau ambalaje de bomboane și diferite stickere. Ceea ce pare și mai interesant este că mulți nu își pot aminti unde, în cele din urmă, s-a pierdut colecția lor.

7.Dușul răcoritor de vară

Acum, practic în fiecare magazin de jucării poți găsi pistoale de apă și alte dispozitive pentru a te stropi cu apă. Înainte, copiii erau nevoiți să apeleze la ingeniozitate: luau sticle obișnuite din plastic, făceau câteva găuri în capac și adunau apă. Și gata, războiul acvatic putea să înceapă!

8.Telefon din mijloace improvizate

Pentru un joc interesant sau chiar pentru discuțiile cu vecinul puteai utiliza un telefon improvizat. Totul era simplu: în două pahare din plastic sau cutii de conserve se făcea câte o gaură, printre care se trecea un fir de ață, unind paharele între ele. De capetele firului se lega câte un chibrit. Desigur, audibilitatea nu era perfectă, dar cuvintele erau pe înțelese.

9.Un salon de frumusețe acasă

E greu de găsit vreo fată, care în copilărie nu a încercat de una singură să-și taie bretonul sau să-și facă o tunsoare la modă. E clar, că asemenea experimente se încheiau cu isteria mamei, însă totuși la acel moment eram hotărâte. Dacă reușeai să găsești cosmetica, atunci îți puteai face un machiaj frumos și să-i sperii pe cei din jur.

10.Totul până la ultima picătură

Dacă mâncarea pregătită de mama îți era pe plac, atunci era de datoria ta să lingi farfuria pentru a o lăsa ideal de strălucită. Interesant este, că mulți adulți încă mai au acest obicei.

11.Când nu aveai ce face…

Înainte, la orele plictisitoare de la școală, eram nevoiți să ne găsim o ocupație pentru ca timpul să ne treacă mai repede. În rezultat, toate caietele aveau pe câmp asemenea desene. Ah, nostalgie…

12.Cea mai delicioasă gustare

Iată un obicei cu adevărat straniu – mergi la plimbare sau la joacă în stradă și trebuie numaidecât să-ți faci o tartină, dar una neobișnuită. Tai coaja de la pâine, o înmoi puțin în apă și presori zahăr deasupra. Pe atunci, nu era altceva mai delicioas decât acest desert! Ți-am făcut poftă?