12 cele mai ciudate telefoane Nokia ale tuturor timpurilor

Cândva Nokia a fost un lider indiscutabil al pieței de telefonie mobilă și mulți visau la telefonul acestui producător. Dar vremurile se schimbă și compania odată legendară are ca rivali noi jucători. Da, telefoanele moderne sunt mai puternice, mai convenabile și mai funcționale. Dar ceva lipsește la ele … suflet sau originalitate. Compania Nokia a experimentat permanent asupra designulului, realizând din când în când alte modele ciudate, care acum vor fi discutate.

Nokia 7600

În momentul apariției, în 2003, Nokia 7600 a fost poziționat ca un telefon pentru tinerii avansați. Și dacă credeți că datorită aspectului său neobișnuit a devenit un eșec, atunci vă greșiți. Cumpărătorii au întâlnit noul model destul de cald și, foarte curând, și-a dobândit fani loiali. La începutul vânzărilor, telefonul a costat aproximativ 350 de euro.

Nokia 7280

Modelul mai vechi din linia 72 **, care  includea și modelele: 7260, 7270, toate create pe motivul “twenties roaring” . Acest telefon era mai mult un accesoriu, decât un gadget.

Nokia N-Gage

Un telefon ideal pentru bărbații necăsătoriți și consola de jocuri portabile. Odată cu lansarea modelului N-Gage, Nokia a dorit să acopere o altă parte semnificativă a cumpărătorilor: jocurile.

Nokia 7700

Nu doar un telefon, ci un comunicator de afaceri cu drepturi depline. Nokia 7700 ar putea oferi suport pentru tehnologiile SMTP, POP3 și IMAP pentru o activitate deplină cu e-mail, procesor de text Word, foaie de calcul și un program pentru vizualizarea prezentărilor. Telefonul Nokia 7700 avea un ecran complet touch cu recunoașterea scrierii de mână și o tastatură virtuală. Pentru anul 2004, era doar un vis. Ar fi fost dacă ar fi lucrat așa cum ar fi trebuit.

Nokia 7710

Versiunea modificată, retușată după eșecul modelului anterior a devenit pentru Nokia un fel de gest de prestigiu, spunând că “totuși putem face un astfel de telefon”. Și, desigur, o încercare de a respinge cel puțin o mică parte a banilor cheltuiți pe dezvoltare. Compania însăși a numit acest dispozitiv un intelectual în opoziție cu smartphone-urile și telefoanele inteligente.

Nokia N93

Toată lumea este bine conștientă de abordarea producției de gadgeturi mobile, când unele funcții sau caracteristici sunt verificate mai întâi pe modele create special pentru cei entuziasmați și abia apoi intră pe piața “mare”. Acesta a fost un astfel de model. A fost un dispozitiv inovator, cu o cameră perfectă pentru acele timpuri, de 3,2 megapixeli și o serie de alte funcții legate de video și fotografie.

Nokia 3250

Nokia 3250 era un telefon muzical excelent, destinat să concureze cu “lupul” Sony Ericsson. Ei bine, camera de pe partea laterală este, de asemenea, un bun punct culminant.

Nokia 6800

Telefonul-clapetă, dar nu cel obișnuit, dar cu o tastatură QWERTY. Modelul a fost creat doar pentru acei utilizatori care comunicau activ prin SMS-uri sau e-mail.

Nokia 7370

La început poate părea un cursor obișnuit, dar nu. Telefonul este deschis prin deplasarea părții superioare a carcasei spre stânga sau spre dreapta. O caracteristică interesantă de design a dispozitivului a fost deschiderea în ambele direcții și închiderea doar într-o singură direcție.

Nokia 5510

Telefonul are un afișaj monocrom pentru trei linii de text, dar cu o tastatură completă QWERTY. Da, tastând pe ea a fost o plăcere. În ciuda aspectului destul de extravagant pentru 2002, acest telefon a găsit, de asemenea, utilizatorii săi.

Nokia 9210

Un alt comunicator de afaceri vine chiar de la zero. Când este închis, pare ca un telefon aproape obișnuit, dar dacă îl extindeți, se transformă într-o asemănare amuzantă a unui laptop în miniatură. Pentru anul 2001, un afișaj color de 640×200 pixeli a fost ceva tare!

Nokia 3650

Un aranjament non-standard al butoanelor, a fost produs pentru un public tânăr.