12 Animale unice cu albinism: Ele nu au nevoie de culori pentru a fi frumoase!

Albinismul este o absență congenitală a pigmentului de melanină, care dă culoare pielii, părului și ochilor. Acestă maladie poate afecta nu doar oamenii, dar și mamiferele, păsările, reptilele și nu poate fi tratată. Din cauza albinismului, multe animale își pierd capacitatea de a se camufla și nu pot să se ascundă de prădători sau să își vâneze prada. Rata de supraviețuire a animalelor albinoase în sălbăticie este de obicei foarte mică. Din acest motiv, diferite grupuri și organizații voluntare se ocupă de protejarea animalelor afectate.

Cu toate acestea, schimbarea dată nu aduce doar neajunsuri în viața lor. Priviți aceste animale unice! Culoarea albă le face deosebite, irepetabile și cu adevărat frumoase. Nu e de mirare că într-o lume atât de colorată ca cea în care trăim, un animal albinos va atrage atât de multă atenție. Privind această selecție de fotografii, te vei convinge că și fără culori, natura poate fi nemaipomenită!

1.Aligator

Singurul exemplar de aligator cu albinism din Europa a fost reptila pe nume „White Diamond”.

2.Balena cu cocoașă

3.Cangur

4.Veveriță

Se consideră, că doar 1 din 100.000 de veverițe prezintă albinism.

5.Păun

Păunul este una dintre cele mai spectaculoase păsări. Chiar și unul cu albinism arată cu adevărat fascinant!

6.Broască țestoasă de mare

7.Raton

8.Arici

Cel mai cunoscut caz de albinism, este cel al lui Snowball. Ariciul a fost găsit și salvat în Anglia.

9.Corb

10.Gorilă

Gorila Fulg de Nea este singurul exemplar alb văzut vreodată. Aceasta a trăit la grădina zoologică din Barcelona, devenind principala atracție a parcului. Fulg de Nea a avut 22 de urmași, însă niciunul nu i-a moștenit mutația.

11.Bufniță 

12.Doberman