10 Tehnologii misterioase ale Egiptului antic, care până în prezent nu pot fi explicate!

Egiptul antic, mumii, piramide – toate acestea continuă să fascineze cercetătorii de-a lungul multor secole. Îți propunem să afli unele fapte interesante despre tehnologiile egiptenilor antici, care te vor lăsa nedumerit și plin de curiozitate. 

Dacă urmăm logica științei oficiale, atunci la începutul mileniului III î.Hr. în Egipt a avut loc un salt tehnologic inexplicabil. Ca prin magie, în cel mai scurt timp posibil, egiptenii construiesc piramide și demonstrează abilități nemaivăzute de prelucrare a materialelor solide: granit, diorit, obsidian, cuarț. Și toate acestea înainte de apariția fierului, a mașinilor, uneltelor și a altor instrumente tehnice. După care, abilitățile unice ale egiptenilor antici dispar la fel de rapid și inexplicabil…

1.Calitatea de prelucrare a acestor sarcofage din granit se află la limita tehnologiei moderne. 

Pentru prelucrarea granitului sunt necesare instrumente și tehnologii speciale.

Doar o singură problemă – în acea perioadă, meșterii egipteni utilizau doar unelte din piatră și cupru, pentru care dioritul (una dintre cele mai solide roci) este prea dur.

2.Coloșii lui Memnon de pe malul vestic al Nilului, vizavi de Luxor. Acestea sunt făcute din cuarțit și au o înălțime de 18 metri iar greutatea fiecărei statui este de 750 de tone. În plus, acestea sunt așezate pe un piedestal de cuarț cu o greutate de 500 de tone!

3.Însă acestea nu se compară cu ruinele unei statui gigantice aflate în curtea templului memorial a lui Ramses al II-lea. Făcută dintr-o singură bucată de granit roz, sculptura ajungea la o înălțime de 19 metri și cântărea aproximativ 1000 de tone!

4.Statuia sculptată dintro singură bucată de diorit negru. Muzeul egiptean. 

5.Inserțiile din cristal de rocă – gândurile despre mașinile de strunjire și șlefuire apar de la sine! 

Asemănător cu ochii omului, aceștia își schimbă nuanța în dependență de unghiul luminii și chiar imită structura capilară a retinei!

Cea mai înaltă îndemânare în prelucrarea lentilelor din Egipt a fost observată în jurul anului 2500 î.Hr. După care, dintr-un motiv inexplicabil tehnologia este uitată.

6.Cele mai multe blocuri de granit erau extrase în cariera de nord din apropierea orașului modern Assouan. Blocurile erau extrase dintr-o rocă masivă. Curios, în ce mod se întâmpla acest lucru? 

De asemenea, există multe găuri adânci și neted prelucrate.

Templul lui Sahur. Gaura efectuată cu instrument care a lăsat urme care se repetă unifrom.

Poate părea că acestea au fost efectuate cu ajutorul unei unelte de tehnologie înaltă.

Lipsesc orice artefacte care atestă astfel de metode de prelucare.

7.Piramida lui Djedkare Isesi. Podea din bazalt. 

8.Piramida lui Menkaura. Peretele este aliniat cu un instrument necunoscut. 

Iată încă un fragment al peretelui. Posibil, procesul nu a fost dus până la capăt.

9.Templul Hatshepsut. Un detaliu profilat al fațadei care este prelucrată calitativ. Impresionant!

10.Mastaba lui Ptahshepses. Un bloc cu crampoane. Calitatea de șlefuire a marginilor este destul de înaltă.