10 persoane ale căror nume și prenume le cunosc toți, dar puțini știu cum arată

Majoritatea mamelor cunosc brandurile Nestle și Johnson’s Baby, deoarece folosesc zilnic aceste produse alimentare și de igienă în îngrijirea bebelușului lor. De asemenea, majoritatea oamenilor savurează zilnic cafeaua Lavazza, iar din bucătărie nu lipsesc renumitele paste Barilla. Te-ai întrebat vreodată cum arată creatorii celor mai cunoscute produse? Să vedem.

1. Louis Vuitton

Casa de modă franceză, fondată de Louis Vuitton în 1854, este specializată în producția de valize și genți, haine la modă, parfumuri și accesorii sub brandul cu același nume.

2. Lamborghini

În 1963, italianul Ferruccio Lamborghini a fondat compania de mașini sport de lux Lamborghini. Fondatorul a respectat regula conform căreia mașinile Lamborghini nu vor participa la curse de mașini, așa că sub conducerea sa compania nu a produs mașini de curse.

3. Hugo Boss

Compania germană de modă Hugo Boss a fost fondată de Hugo Ferdinand Boss în 1924. Aceasta a devenit marcă înregistrată în 1977, iar în 1984 a fost lansată linia de parfumuri Hugo Boss. În momentul de față, sub marca cu același nume, se produc haine și parfumuri de lux.

4. Levi’s

Cunoscuta companie americană de denim și încălțăminte a fost fondată de Levi Strauss, care, împreună cu vărul său David, a deschis magazinul de mercerie Levi Strauss Co. în 1853. La început, Levi a creat pantaloni din țesături rezistente, oferind haine minerilor de aur din orașele din apropiere. Mai târziu, a început să coase articole vestimentare din țesături moi franțuzești. În 1886, a apărut celebra etichetă din piele cu doi cai. Blugii moderni au început să fie confecționați în anii 1920.

5. Knorr

Brandul german Knorr a fost fondat în 1838 de Karl Heinrich Theodor Knorr. Extinderea volumelor de producție și creșterea activelor întreprinderii a fost facilitată de mari comenzi guvernamentale de a asigura forțele armate cu alimente pentru personalul militar. Acum sub acest brand sunt produse supe, condimente și sosuri.

6. Yves Saint Laurent

Casa de modă Yves Saint Laurent a prezentat publicului prima colecție pe strada Rue Spontini pe 29 ianuarie 1962. Creatorul de modă francez Yves Saint Laurent este considerat fondatorul stilului unisex. El a introdus elemente ale garderobei bărbaților în moda feminină, cum ar fi cizmele înalte și un smoking.

7. Barilla

În 1877, italianul Pietro Barilla a deschis un magazin de pâine și paste în Parma, iar ulterior o fabrică cu 80 de angajați. În unitatea de producție a fost instalat un cuptor inovator, care a contribuit la producția zilnică a 8 tone de paste și 2 tone de pâine. În 1936, o mică producție a devenit o rețea comercială. Barilla este acum cel mai mare producător de paste din lume.

8. Lavazza

În 1895, italianul Luigi Lavazza a fondat o companie de cafea care a devenit un importator global de cafea, transportând în America de Sud (Brazilia și Columbia), America Centrală (Guatemala, Costa Rica, Honduras), Africa (Uganda), Asia (Indonezia și Vietnam), America de Nord (SUA și Mexic). De asemenea, compania a lansat un proiect de dezvoltare agricolă în Honduras, Columbia și Peru, care vizează îmbunătățirea calității cafelei, a condițiilor de muncă pentru muncitori și a mediului în aceste țări. Potrivit statisticilor, 80% dintre iubitorii de cafea din Italia preferă acest brand.

9. Burberry

În 1856, britanicul Thomas Burberry a înființat o companie pentru producția de îmbrăcăminte, accesorii și parfumuri, deschizând un mic magazin de fabrică în Hampshire. În 1880, Burberry a creat prima țesătură gabardină impermeabilă „respirabilă” din lume, denumită după pelerina groasă găsită în lucrările lui Shakespeare (de exemplu, în The Merchant of Venice) și care era o salvare de vreme rea.

10. Johnson&Johnson

Cea mai importantă companie de echipamente farmaceutice, sanitare și medicale a fost fondată în 1886 de frații Johnson. Producția de pansamente a fost completată cu pudra de talc pentru copii. Metodele de lucru Johnson&Johnson pentru sterilizarea pansamentelor cu abur și aer cald au contribuit la o creștere accelerată a popularității și a numărului de consumatori ai produselor. În prezent, aceste produse sunt vândute în peste 175 de țări sub mărcile Johnson’s Baby, Neutrogena, o.b., Carefree, Reach, Clean&Clear, RoC și altele.