10 fotografii puternice care demonstrează respectul omului față de natură

La începuturile sale, omul exista în deplină armonie cu natura, în mod firesc, deoarece intuia şi chiar simţea sacralitatea, forţa şi iubirea ei maternă. Cu timpul, modul în care pragmatismul a ampretat toate gesturile fiinţei umane, a condus treptat la îndepărtarea ei de esenţa naturii, a universului înconjurător.

Dar este apreciabil faptul că astăzi, mai mult decât oricând, problema protejării naturii este destul de acută. Iar oamenii, treptat ajung la ideea că este timpul să fie capabili să se comporte frumos în raport cu planeta. Acești oameni, cât și acțiunile lor, astăzi vor fi eroii noștri.

Am adunat un album de fotografii, care mai elocvent decât cuvintele vorbesc despre ceea ce înseamnă a arăta respectul față de natură.

1.

2.Unul dintre factorii majori care ar putea să diminueze, să vindece şi să prevină consecinţele dezastruoase, îl constituie respectul faţă de natură.

3.

4.

5.

6.

7.

8.Natura întodeauna va găsi o modalitate de a-și continua drumul.

9.Unii copaci au devenit învingători în lupta cu ființa umană, iar ei în schimb la toate vor bucura ochii celor care i-au salvat.

10.

Ca orice fiinţă vie, omul depinde de natură, care-i oferă aer, apă şi hrană. Cu toate acestea, puţini conştientizează faptul că însăşi viaţa lor atârnă de elementele care circulă prin grija naturii. De aceea, din ignoranţă, lăcomie sau din nesimţire, numeroşi semeni de-ai noştri, agresează natura, poluând-o sau schilodind-o, fără să înţeleagă că de fapt, îşi dărâmă încet dar sigur, propriul lor cămin sau cel al urmaşilor.

Sperăm că aceste fotografii vă vor motiva să fiți mai prietenoși cu natura!!!