10 concepții despre viață pe care o persoană fericită le consideră stupide

Nu există o astfel de persoană care să nu vrea să fie fericită. Ei bine, un singur lucru stă în cale – tu însuți. Fericirea este o alegere pe care o fac doar oamenii fericiți.

Iată 10 concepții despre viață în care o persoană fericită nu va crede niciodată

1. „Viața este corectă”
Fericirea nu înseamnă întotdeauna să obții ceea ce îți dorești. Oamenii fericiți înțeleg că uneori în viață nu este totul așa cum ar trebui; viața nu e corectă. Ceea ce știu oamenii fericiți este că este posibil să faci tot ce poți, să te ierți pentru ceea ce nu funcționează și să renunți când ai nevoie.

2. „Să suferi este rău”
Suferința este o stare inevitabilă a umanității. Nu poți supraviețui în această lume fără măcar puțină suferință. Oamenii fericiți știu că fericirea mai profundă vine din trăirea unei dureri profunde. Învățăm cum suntem cu adevărat când ne confruntăm cu acest tip de durere.

3. „Eu controlez totul”
Indiferent cât de mult ai munci și oricât de mult ai încerca să planifici totul, pur și simplu nu ai control asupra situației. Nu poți controla acțiunile sau gândurile altora. Pentru a atinge fericirea, oamenii fericiți acceptă acest adevăr inevitabil și învață să fie proactivi, mai degrabă decât să reacționeze la surprizele și eșecurile vieții.

4. „Oamenii sunt obligați să mă iubească așa cum vreau”
Dacă fericirea ta depinde de modul în care te tratează alții, nu vei fi niciodată fericit. Nu poți mulțumi pe toată lumea și cu siguranță nu poți forța pe nimeni să te iubească într-un anumit fel.

Oamenii fericiți acceptă ceea ce simt cei dragi și încearcă să-și arate afecțiunea și cer ceea ce au nevoie. Ei nu așteaptă ani de zile ca oamenii să-i iubească așa cum își doresc.

5. „Toată lumea mă urăște”
Aceasta este o amăgire dăunătoare, dar, din păcate, majoritatea nefericiților devin victimele acesteia. Și, într-o anumită măsură, din cauza ei sunt nefericiți.

Oamenii fericiți privesc lumea cu o doză sănătoasă de curiozitate și indiferență. Sunt interesați de ceilalți, dar nu atât de dependenți de a fi iubiți într-un anumit fel. Să-ți faci prieteni necesită timp, asta-i tot.

6. „Nu pot”
Dacă crezi că ești incapabil și permiți acestei credințe să te împiedice să fii fericit, atunci ajungi să devii ostaticul acestei credințe.

Singura modalitate de a deveni mai bun și de a excela în orice este să încerci din nou. Gândește-te la asta: cine este idolul tău? Crezi că el sau ea a obținut un astfel de succes într-o viață fără eșec? Nu! Pur și simplu nu lasă îndoiala să-i împiedice să fie fericiți.

7. „Am ceva de dovedit”
Oamenii nefericiți caută fericirea prin aprobare. Din nefericire, este imposibil de realizat, deoarece este cauzat de golul interior, ceea ce îi face să se străduiască constant să primească laude de la alții.

Fericirea poate fi atinsă doar prin acceptarea de sine. Aprobarea ta este singurul lucru de care ai nevoie.

8. „Nu contează”
Este doar o scuză. Este ceea ce își spun oamenii nefericiți ca să evite confruntarea atunci când sunt maltratați sau să îndure o lipsă de curaj atunci când nu își urmăresc visele.

Fericirea contează. Respectul are importanță. Nu-ți neglija nevoile pentru a evita să fii responsabil pentru propria ta fericire.

9. „Aș fi mai fericit dacă aș fi…”
… Mai slabă, mai deșteaptă, mai drăguță, mai bogată… Lista poate continua fără sfârșit.

Oamenii fericiți știu că secretul fericirii este să te accepți complet. Este în regulă să lucrezi la auto-îmbunătățire, dar nu ar trebui să te cerți pentru neajunsurile tale. Concentrează-te pe punctele tale forte.

10. „Sunt prea bătrân”
Nu ești niciodată prea bătrân. Da, poți arăta ridicol la un moment dat. Și, da, poate fi mai greu decât te așteptai, dar niciodată nu este prea târziu să alegi fericirea.

Oamenii fericiți continuă să aleagă fericirea în fiecare zi, fie că au simțit-o devreme în viață, fie că au descoperit secretul mai târziu, este alegerea lor. Viața este imprevizibilă. Singurul lucru de care poți fi sigur este că, cu toții îmbătrânim pe zi ce trece, așa că nu lăsa asta să te împiedice să fii fericit.