10 comparații uimitoare, care ne pot arăta o altă imagine a lumii!

Oricât de multe lucruri nu am cunoaște, întotdeauna se va mai găsi ceva care să ne uimească. De exemplu, ați știut că păsările văd culorile altor păsări altfel decât oamenii?

Aceasta și alte 9 comparații incredibile vi le prezentăm într-o serie de fotografii:

1.Ghețarii din Arctica acum 103 ani și în prezent! Diferă nu doar ghețarii, dar și tehnologiile cu care au fost făcute fotografiile.

2.Mama și fiica mea. Pistruii pot face diferența.

3.Papa Benedict al XVI-lea și Papa Francisc.

4.Tavanul din camera pentru fumători și cea pentru nefumători dintr-un Aeroport din Vietnam. Nu doar plămânii pot fi afectați de fumat.

5.Taur din Texas, la diferența de 5 ani. Toți îmbătrânesc!

6.Ce văd oamenii și ce văd păsările. Așa cum am spus la început, oamenii și păsările văd diferit culorile. Se pare că perspectiva păsărilor e mai frumoasă.

7.Vedere în Michigan. Ora 9:00 și ora 11:00.

8.Un lup de 98% și unul de 40%. Genele își spun cuvântul!

9.Picior de elefant și picior de om.

10.138,24 MB în 1995 și 128 GB în 2018. Așa se dezvoltă tehnologiile.

Probabil există mii de lucruri, compararea cărora poate uimi. Diferențele uimitoare pot fi dictate de diverși factori, precum particularități fizice, diferența temporală, factori naturali etc.

Compararea lucrurilor/fenomenelor ne ajută să le vedem în mod real, având în vedere că orice lucru se percepe prin comparație.

Totuși, oamenii pot vedea diferit aceleași lucruri, chiar prin comparație. De exemplu, există diferenţe subtile între modul în care femeile şi bărbaţii percep culorile. Deşi diferenţa de percepţie este foarte mică, în unele cazuri, alegerea unei umbre sau nuanţe dintr-o paletă de culori este o sarcină mai potrivită pentru o femeie decât pentru un bărbat.