10 cele mai delicioase cașcavaluri din lume

Cașcavalul este produsul iubit de sute de mii de oameni din întreaga lume. Din lapte de capră sau vacă, acesta a fost făcut pentru prima dată în Sicilia. Pe de altă parte, și francezii sunt renumiți pentru brânzeturile lor deosebite.

Totodată, oamenii de știință de la Universitatea Copenhaga au făcut un studiu, potrivit căruia, oamenii care consumă mai multe lactate, au o altă configurație a bacteriilor intestinale, care sporesc producerea de fermenți. Aceștia, la rândul lor, neutralizează colesterolul și previn obezitatea. Astfel cașcavalul nu doar este gustos, dar și sănătos.

Vedeți mai jos 10 cele mai bune cașcavaluri pe care trebuie să le încercați.

1.Parmezan – dur, fărâmicios și cu un gust ușor picant.

Parmezanul trebuie să fie tăiat în felii cât se poate de subțiri, acesta se consumă cu pere și nuci, dar se adaugă și la paste, orez, omlete. Aproximativ 100 g de parmezan conține 392 Kcal.

2.Brie este brânză franceză veche.

În trecut era numită „brânză regilor”. În funcție de soiul și timpul de coacere, gustul său variază de la ciuperci la fructe. Această brânză se combină perfect cu fructele. În medie, 100 g de Brie conține aproximativ 330 Kcal.

3.Cambozola este o brânză cu mucegai din Germania, producătorii cărora au reușit să combine caracteristicile brânzeturilor franțuzești și ale italianului Gorgorzola.

Cambozola este produsă din lapte de vaci. La gust seamănă un pic cu cașcavalul Camembert, totuși, datorită mucegaiului, aceasta mai iute. Această brânză se combină perfect cu pepene galben, struguri sau pere. 100 g de Cambozola conține circa 427 Kcal.

4.Mascarpone este o cremă de brânză italiană cu un gust plăcut, asemănător cu al iaurtului. 100 g de Mascarpone conține 453 Kcal.

5.Camembert este o brânză moale din lapte de vacă.

Brie și Camembert sunt asemănătoare la gust, dar Camembert este un pic mai gras. 100 g de Camembert în medie conține aproximativ 300 Kcal.

6.Dor Blue – „brânză albastră” germană.

Este mai bine să-l mănânci cu nuci și struguri. Pentru a-i simți gustul trebuie să-l mâncați separat de alte tipuri de brânză. Totuși, dacă mâncați mai multe tipuri de brânză în același timp, este mai bine să lăsați acest soi ultimul. 100 g conține o medie de 354 Kcal.

7.Gorgonzola este unul dintre cele mai cunoscute brânzeturi italiene, distins prin gustul său deosebit.

Această brânză are un gust dulce, cu un gust delicat și ușor de nuci. 100 g în medie conține aproximativ 358 Kcal.

8.Mozzarella.

Inițial produsă în regiunea Pouille din Italia exclusiv din lapte de bivoliță, în ziua de azi Mozzarella este cunoscuta drept un tip de brânză proaspătă pe baza de lapte de vacă. Mozzarella este ingredientul de bază pentru multe rețete de salate și pizza. Această brânză se combină perfect cu roșiile, busuiocul și uleiul de măsline. 100 g de mozzarella conține 250 kcal.

9.Roquefort – faimoasa brânză franceză cu pastă de mucegai. Aceasta este produsă din lapte care provină exclusiv de oaie din rasa Lacaune. Roquefort este combinat cu vinurile: Cahors, Sauternes, Vin de Porto. 100 g de brânză, în medie, conține 335 Kcal.

10.Tête de Moine – se referă la brânzeturile exclusiviste elvețiene.

Tête de Moine, din franceză înseamnă „capul călugărului”. Tête de Moine este fabricat din lapte de vacă produs exclusiv în timpul lunilor de vară. Stă la maturare timp de trei luni. Brânza finită este omogenă când este tăiată și are o textură densă. Are o aromă foarte puternică și un gust pronunțat. Se combină cu vinurile albe. 100 g conține aproximativ 410 Kcal.