Un parc din Japonia a congelat 5 mii de viețuitoare marine în gheața unui patinoar

Space World, un parc de distracții din Japonia, a înghețat 5 mii de pești și alte viețuitoare marine în gheață de pe patinoar, plasând o reclamă pe pagina sa de Facebook ca „primul patinoar din lume de acest tip”. Cu toate acestea, idee „îndrăzneață” a adunat multe reacții negative din partea publicului, iar la câteva săptămâni de la inaugurare a fost închis.

Patinoarul „inedit” din Japonia.
Parcul de distracții Space World, Japonia.

Pești, crabi, meduze și alte viețuitoare ale mării au fost congelate în gheață patinoarului. Atracția a fost numită „Portul înghețat” și a devenit una dintre principalele atracții a parcului. După cum a declarat managerul parcului, Toshimi Takeda, problemele au început după ce patinoarul a fost prezentat într-un reportaj la o televiziunea locală.

„Am fost șocați de amploarea reacțiilor, deoarece patinoarul era foarte popular. Acesta a fost deschis în urma cu doua săptămâni, și a înregistrat un număr fără precedent de vizitatori. Dar după acel reportaj am primit nenumărate opinii negative despre acest proiect. Ne cerem scuze pentru acest proiect.”

Din pește congelat au fost făcute și marcaje.
Un „bun venit” macabru, au scris unii internauți.

După știrile despre patinoar, în mass-media și pe rețelele de socializare au apărut mai multe critici la adresa parcului de distracții. Unii internauți scriau: „este într-adevăr atât de distractiv să călcați pe cadavrele animalelor moarte?”; „este scandalos că acest tip de idee s-a întâmplat chiar japonezilor. Din punct de vedere educațional, aceasta este cea mai gravă atracție pe care o poți gândi”.

Oamenii au mai comentat: „este extrem de dureros să văd așa ceva”; „cum credeți că ar fi reacționat copiii la aceste imagini?”.

Takeda a precizat ca patinoarul va fi decongelat pentru ca administratorii lui sa poată sa extragă peștii și celelalte viețuitoare marine.

Cadavrele viețuitoarelor vor fi extrase și utilizate ca îngrășământ natural.

Peștii, crabii și celelalte crustacee au fost cumpărați de la o piață locală de pește și erau deja morți înainte de a fi congelați în gheața patinoarului.