Un miliardar elvețian planifică să cumpere 15% din suprafața planetei, pentru a o salva!

Oamenii din întreaga lume au decis să doneze bani pentru a restabili Catedrala Notre-Dame. Dar există și cei care își doresc să salveze întreaga planetă.

Miliardarul și filantropul elvețian Hansjorg Wyss intenționează să doneze un miliard de dolari pentru salvarea și ocrotirea mediului înconjurător.

Intențiile omului de afaceri este de a cumpăra loturi mari de pământ în întreaga lume și de a le transforma în parcuri și rezervații, care vor fi deschise pentru toți.

„Am decis să donez un miliard de dolari, în următorii zece ani, pentru a contribui la accelerarea conservării oceanelor și zonelor terestre, cu scopul de a proteja 15% din suprafața planetei până în 2030. Ideea este că zonele sălbatice și apele sunt cel mai bine păzite ca parcuri și rezervații naționale publice. Fiecare dintre noi ar trebui să fie preocupat de cât de puțin ne protejăm natura.”

Wyss are o avere de aproape 6 miliarde de dolari, potrivit Forbes, afacerea sa de succes fiind compania de echipamente medicale Synthes.

„Banii urmează să fie folosiți pentru susținerea eforturilor de conservare declanșate de autoritățile locale din întreaga lume, precum și pentru studii științifice și strategii în vederea atingerii scopului anunțat.”

În opinia miliardarului, susținerea venită din partea filantropilor și a guvernelor este esențială, printre altele, pentru conservarea recifelor de corali din Marea Caraibelor, a ghețarilor din Antarctica și a teritoriilor din Zimbabwe populate de elefanți.

Hansjorg Wyss reamintește, că un studiu recent a arătat că rata de dispariție a speciilor a crescut de 1000 de ori de când intervențiile umane asupra ecosistemelor planetei au început să provoace modificări semnificative în lanțurile trofice.