Un fotograf a amenajat o viață de basm pentru câțiva șoareci din grădină sa și le-a făcut o ședință foto 

Când cineva are șoareci acasă sau în grădină, încearcă cu disperare să scape de ei cât mai curând posibil. Fotograful englez Simon Dell, care s-a confruntat cu o situație similară, dimpotrivă, a hotărât nu numai să salveze viețile rozătoarelor, ci și să le construiască un sat, să le ofere hrană și să-i fotografieze în cele mai amuzante situații.

Simon Dell nu le-a întins capcane, ci a creat pentru ei un mic sătuc.

După cum spune fotograful Simon Dell, pentru prima dată i-a văzut pe noi locuitori ai grădinii sale după ce și-a tuns gazonul.

„Stăteam pe iarbă, când am văzut cu colțul ochiului o mișcare. S-a dovedit că era un șoarece, părea înfrigurat și flămând. Atunci am adus din casă niște nuci și semințe, iar rozătoarea a mâncat mulțumită.”

Primul șoarece, din grădina englezului, a fost numit George.

În acel moment, așa cum mărturisește Simon, el a decis să le construiască o locuință și să le ofere mâncare. De fapt, până la acea vreme, fotograful a avut deja mai multe experiențe în fotografierea animalelor sălbatice.

Simon Dell este fericit că șoarecii pozează în fața aparatului de fotografiat.

„În grădină am avut diverse animale sălbatice: gărgărițe, vrăbii, mierle, veverițe. Noaptea și vulpile și aricii vin.

Fotograful le-a făcut șoarecilor o căsuță în miniatură și un loc de distracție. 

„La început era doar un șoarece, acesta avea o tăietură la ureche, l-am numit George. I-am construit o casă din bușteni și paie pentru el, am acoperit-o cu mușchi, așa că avea un adăpost excelent.

Simon a strâns nuci și fructe de pădure pentru oaspeții săi.

De asemenea, Simon a întărit gardul cu sârmă, astfel încât pisicile învecinate să nu ajungă la prietenii săi. Deși, fotograful are un patruped acasă de rasa – Jack Russell Terrier, câinele nu le acordă atenție rozătoarelor.

Șoarecii nu se dau într-o parte de decorațiunile delicioase.

La doar câteva zile după ce a terminat noului gard, Simon a observat că în grădina sa nu mai locuiește doar un șoarece, ci doi. Din momentul, când șoarecii se simțeau în siguranță, și ei înșiși au început să se simtă mai încrezători în prezența lui Simon, fotograful a început să le aducă și mai multă mâncare și de fiecare dată a creat peisaje delicioase și spectaculoase pentru fotografiile sale.

Uneori Simon le organizează o adevărată masă festivă rozătoarelor.

De-a lungul timpului, au venit încă câțiva șoareci – cel puțin cinci, spune fotograful. Una dintre rozătoare era gravidă. Simon a numit-o Mildred: „sper că vom avea șoareci micuți până la Crăciun”, fotograful își împărtășește așteptările.

Șoarecii pozează ca niște adevărate modele.

„Am destul spațiu și nu mă deranjează să locuiesc lângă astfel de creaturi drăguțe și foarte fotogene. Desigur, ele sunt sălbatice, așa că se tem de mine, mai ales dacă mă mișc repede. Dar dacă stau în liniște, ascuns, cu o lentilă mare, ei ies liniștiți din casă pentru a găsi nuci sau semințe.

Șoarecele admiră natura de la „fereastra” improvizată.

Simon spune că strânge fructe de pădure și fructe cu coajă lemnoasă pentru șoareci, uneori le oferă un amestec de cereale cu care hrănește păsările și chiar le dă viermi.

„Încerc să-i hrănesc numai cu alimente naturale sănătoase”, afirmă fotograful.

Fotograful le face regulat ședințe foto.

„Este deja iarna, iar zilele sunt mai scurte, așa că șoarecii rar apar afara și în întuneric nu pot face fotografii calitative. Dar totuși când le este foame, ies din căsuță, și caută semințe și fructe. Le-am lăsat chiar și o pernă veche, pe care aceștia o folosesc în loc de pat.”

Rozătoarele s-au adaptat perfect în sătucul creat pentru ei.

 

Șoarecii au devenit personajele preferate ale fotografului.

 

Acum în „sătuc” trăiesc cinci rozătoare.

 

Simon spune că printre șoarecii noi există o rozătoare cu siguranță gravidă.

 

Fotograful așteaptă apariția șoriceilor mici până la Crăciun.

 

Între timp, Simon vrea să ajute șoarecii să treacă iarna în siguranță.

 

Șoarecii din curtea fotografului englez au o viață de basm.

 

Fotograful le-a decorat locuința înainte de sărbători.

 

Simion Dell este fericit că șoarecii pozează în fața aparatului de fotografiat.